Evenimentul Zilei > Actualitate > Gafă electorală elec torală. Otevistul Barbu l-a trimis pe Iohannis în fundul curții
Gafă electorală elec torală. Otevistul Barbu l-a trimis pe Iohannis în fundul curții

Gafă electorală elec torală. Otevistul Barbu l-a trimis pe Iohannis în fundul curții

Klaus Iohannis vrea să rupă o parte din voturile tradiționale ale PSD, de la pensionari. La singura întrebare liberă, candidatul PNL a avut probleme.

Cu un film gratuit cu Dracula, PNL a atras în jur de 500 de bătrâni din Capitală la Cinema Patria pentru o întâlnire de o oră cu Klaus Iohannis.

A ieșit o întâlnire anostă cu discursuri la care oamenii nu știau când să aplaude și când nu. Crescut la școala lui Dan Diaconescu, fostul otevist și actual senator PNL, Tudor Barbu, a vrut să anime atmosfera. El a oferit șansa unui bătrân, ales aleatoriu din sală, să-i adreseze o întrebare candidatului la Cotroceni.

Solicitarea inedită

„Aș dori ca domnul Iohannis să ne facă WC-uri în casă pentru că eu locuiesc pe o stradă din București, din sectorul 1, care nu are canalizare și nu am nici WC. Eu asta vreau, să am WC”, a cerut, cu naivitate, pensionarul Tudor Vișan.

Barbu a sărit să salveze situația și propria piele. „Domnul Iohannis nu poate să vă ajute cu această problemă pentru că aceasta nu poate fi rezolvată de președinte”. În acest timp, Iohannis, Vasile Blaga și Andrei Chiliman se uitau încruntați la rateul fostului reporter.

MRU a dat-o pe religie

O alta gafă, mai mică, a fost a lui Mihai Răzvan Ungureanu care a deschis subiectul preferat al lui Ponta, religia. El a lăudat activitatea religioasă a sibianului, practicant luteran. „Merge foarte des la biserică. Alegerea dintre el și Ponta este ca alegerea dintre Întuneric și Lumină”, a spus MRU.

Cel mai înflăcărat discurs a fost cel al lui Vasile Blaga, președintele PDL și șeful de campanie al lui Iohannis. „Vom învinge sigur. Sunt mai sigur de victorie ca în 2009”, a strigat buldogul

Bătrânii liberali și democrat- liberari au venit eleganți la Cinema Patria. Aveau pe ei cea mai bună cămașă din șifonier. Unii au călcat-o singuri, în timp ce soțiile și-au făcut părul pe bigudiuri. „Nu am mai fost la Patria de două decenii. Venem des cu soția. Acum ne-am aranjat așa, puțin, să-l vedem pe viitorul președinte, Klaus Iohannis”, ne-a spus Constantin Iacob.

Daca toți mai aveau o camașă și chiar cravată, în rest, mulți dintre pensionarii ACL aveau sacouri și geci ponosite. Unii aveau pantofi atât de vechi încât păreau că sunt din perioada în care își curtau viitoarele soții.