Gafă de proporţii. Agenţii de pază ai preşedintelui Hollande au plecat cu el la Rio, dar şi-au uitat armele acasă

Gafă de proporţii. Agenţii de pază ai preşedintelui Hollande au plecat cu el la Rio, dar şi-au uitat armele acasă

Agenţii speciali însărcinaţi cu paza preşedintelui francez Francois Hollande şi-au uitat armele acasă, la Paris, deşi trebuiau să le aibă la ei în timpul vizitei pe care liderul de la Elysee a făcut-o în urmă cu câteva zile la Rio de Janeiro, dezvăluie săptămânalul " Le Canarde Enchaine". Aceştia s-au văzut nevoiţi să recurgă la ajutorul poliţiei braziliene pentru a asigura protecţia preşedintelui.

Protocolul este clar: în momentul în care agenţii GSPR(Grupul de Securitate a Preşedinţiei Republicii) însărcinaţi cu paza liderului de la Elyese merg în străinătate, aduc cu ei şi armele necesare, într-o valiză bilndată. Când aterizează, armele sunt prezentate autorităţilor locale, care, ulterior, la plecarea delegaţiei franceze, verifică dacă acestea "se întorc" în ţara de origine.  Cu toate astea, la 19 iunie, la sosirea pe aeroportul din Rio de Janeiro, cei din GSPR şi-au dat seama că valiza care conţinea 6 pistoale a rămas la Elyese, iar protecţia lui Hollande trebuia făcută "cu mâînile goale", scrie săptămânalul francez. Aşa că gărzile preşedintelui francez nu au primit alte arme în schimb, dar poliţia locală le-a dat o mână de ajutor în asigurarea securităţii liderului de la Elysee.

La întoarcerea la Paris, persoana responsabilă de incident a fost destituită din post, însă nu pentru armele uitate acasă, ci pentru că a încercat să dea vina pe un coleg.

Ne puteți urmări și pe Google News