Evenimentul Zilei > Actualitate > Un gadget inteligent a salvat viața unei femei
Un gadget inteligent a salvat viața unei femei

Un gadget inteligent a salvat viața unei femei

Viața unei femei a fost salvată saptămână trecută,de către un gadget inteligent,care a alertat Poliția, în momentul când o ceartă violentă între cei doi parteneri, a fost interpretată drept comandă vocală.

Incidentul s-a petrecut săptămâna trecută în localitatea Tijeras, la 20 de kilometric de Albuquerque în casa unde Eduardo Barros locuia cu prietena  și cu fiica acesteia.  Potrivit poliției, în timpul unei altercații acesta a folosit o armă de foc pentru a-și amenința prietena că o va ucide și, când a întrebat-o dacă „a sunat la Poliție”, difuzorul inteligent pe care îl aveau în locuință a interpretat replica drept o comandă și a alertat autoritățile, informează Digi 24. 

Astfel, echipajele de Poliției deplasate la fața locului au reușit să scoată din casă atât pe femeie cât și pe fiica acesteia.

 „Femeia a suferit răni ușoare în urma altercației, dar nu a fost transportată la spital, în timp ce fiica ei a nu a fost vătămată”, a declarat Felicia Romero, purtătorul de cuvânt al departamentului de Poliție din Bernalillo.

 Pe de altă parte, oficialitățile sunt de părere că dispozitivul inteligent a jucat un rol important în salvarea vieții femeii în incidentul domestic.

„Utilizarea neașteptată a acestei noi tehnologii pentru a contacta serviciile de urgență a contribuit la salvarea unei vieți. Această tehnologie uimitoare a ajutat cu siguranță la salvarea unei mame și a copilului ei dintr-o situație foarte violentă”, a declarat Manuel Gonzales, șeful departamentului de Poliție din Bernalillo.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: