Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea rămâne în competiția pentru președinție. „L-aș învinge pe Iohannis”
Gabriela Firea rămâne în competiția pentru președinție. „L-aș învinge pe Iohannis”

Gabriela Firea rămâne în competiția pentru președinție. „L-aș învinge pe Iohannis”

Primarul General al Capitalei Gabriela Firea a anunțat că nu se retrage din cursa internă pentru alegerile prezidențiale.

Ea va merge marți în ședința Biroului Permanent și a Comitetului Executiv și va încerca să-și convingă colegii de necesitatea refacerii USL, cu ALDE și Pro România, iar ea să fie candidatul pentru Cotroceni. Ea vrea să afle care sunt criteriile după care va fi nominalizat candidatul. 

„PSD are nevoie de un candidat care să câștige alegerile, nu se se consoleze că va intra în turul doi. PSD-ALDE-Pro România poate câștiga aceste alegeri,iar eu l-aș putea învinge pe Iohannis, dacă se va merge pe această formulă”, a declarat Firea, luni seara, la emisiunea „Dosar de politician” de la B1 Tv.

Ea a mai spus că, chiar dacă nu se spune și nu se face voit, PSD, prin ceea ce fac acum, social-democrații fac jocurile lui Dan Barna, candidatul USR PLUS și ale lui Klaus Iohannis.

La un alt post tv, președintele partidului, Viorica Dăncilă, i-a dat replica: niciodată, USL nu se va reface.

Gabriela Firea a primit cu tristețe această veste.

Întrebată de ce nu a candidat la congres la funcția de președinte a partidului, ea a spus că nu și-a făcut această strategie. Până în acest moment. „Mi s-a părut normal și de bun simț să o susținem pe doamna Dăncilă, care era numărul doi în partid, să devină președinte. Nu puteam pune în pericol unitatea PSD, cine eram eu?”, a spus Firea.

Aceasta s-a declarat surprinsă de momentul în care Viorica Dăncilă și-a anunțat intenția de a candida la președinție.

În cazul în care PSD va pierde alegerile, Firea spune că nu crede că va reedita puciul din toamnă, când a vrut să-l răstoarnne pe Liviu Dragnea deoarece atunci, deși au fost mulți în echipă, au rămas puțini și au și modificat textul scrisorii în care îi cereau demisia fostului președinte. Ea s-a declarat dezamăgită de faptul că unii dintre colegii ei nu merg până la capăt.

Dacă mâine, după discuțiile din BP există indicii că Viorica Dăncilă este favorită, va accepta și va face campanie pentru candidatul PSD. A promis că, indiferent de situație, nu o va sabota pe Viorica Dăncilă.

„Pot să și plec, că nu mă ține nimeni nu forța, dar nu este cazul”, a afirmat Firea.

Ea a recunoscut că a intrat în această competiție cu gândul la alegerile locale.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: