Gabriela Firea: Ordonanţa emisă de Guvernul Cioloş a ajutat într-un fel mediul de afaceri pentru a-şi desfăşura activitatea până la obţinerea tuturor avizelor, dar i-a pus în pericol pe tinerii care merg în aceste cluburi

Gabriela Firea: Ordonanţa emisă de Guvernul Cioloş a ajutat într-un fel mediul de afaceri pentru a-şi desfăşura activitatea până la obţinerea tuturor avizelor, dar i-a pus în pericol pe tinerii care merg în aceste cluburi

Gabriela Firea a spus că aşteaptă concluziile anchetei pompierilor referitoare la cauzele izbucnirii incendiului de la clubul Bamboo, în contextul în care în presă au apărut informaţii conform cărora focul ar fi fost provocat în mod intenţionat. Edilul-şef a cerut o listă cu locaţiile care au program prelungit, printre care şi cluburi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi, în contextul incendiului de la clubul Bamboo, că a solicitat primarilor de sectoare să-i prezinte o situaţie privind autorizarea restaurantelor, cluburilor şi altor unităţi de alimentaţie publică care funcţionează cu program prelungit.

"Cele şase primării de sector avizează funcţionarea cluburilor sau altor activităţi de alimentaţie publică - restaurante, baruri, cafenele şi cluburi. I-am rugat şi eu pe domnii primari de sectoare să-mi facă o informare. Chiar dacă Primăria Capitalei nu are competenţă pe acest subiect, i-am rugat să-mi facă o informare în ceea ce priveşte numărul de cluburi şi restaurante care au program prelungit de pe raza sectorului pe care îl administrează şi voi primi în foarte scurt timp această informare. Câte din aceste cluburi au autorizaţie de funcţionare şi câte nu şi care funcţionează pe baza ordonanţei Cioloş, şi anume pe proprie răspundere", a precizat Firea la evenimentul "Hora Unirii", organizat în Piaţa Universităţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a adăugat că ordonanţa emisă de Guvernul Cioloş 'a ajutat într-un fel mediul de afaceri' pentru a-şi desfăşura activitatea până la obţinerea tuturor avizelor, dar i-a pus în pericol pe tinerii care merg în aceste cluburi.

"Din punctul meu de vedere, această ordonanţă a ajutat într-un fel mediul de afaceri pentru a-şi desfăşura activitatea până la obţinerea tuturor avizelor, dar i-a pus pe de altă parte în pericol pe tinerii care merg la aceste cluburi de bună credinţă şi care nu au de unde să ştie dacă un club la care ei merg este sau nu acreditat, au toate avizele necesare, toate autorizaţiile necesare. Nu este normal aşa ceva şi cred că trebuie să privim cu foarte multă responsabilitate toate aceste proceduri. Câtă vreme viaţa oamenilor poate fi pusă în pericol, trebuie să fii mult mai responsabil", a susţinut Firea, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Gabriela Firea a spus că aşteaptă concluziile anchetei pompierilor referitoare la cauzele izbucnirii incendiului de la clubul Bamboo, în contextul în care în presă au apărut informaţii conform cărora focul ar fi fost provocat în mod intenţionat. "Sper că nu s-a dorit crearea, din nou, a unei emoţii, cu preţul vieţilor oamenilor! Sper că cinismul are o limită", a spus Firea