Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea o avertizează pe Violeta Alexandru: „Luna de miere s-a încheiat”
Gabriela Firea o avertizează pe Violeta Alexandru: „Luna de miere s-a încheiat”

Gabriela Firea o avertizează pe Violeta Alexandru: „Luna de miere s-a încheiat”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit în direct la România TV despre perioada de austeritate ce se anunță și a taxat dur discursul ministrului Muncii, Violeta Alexandru.

Veștile nu sunt bune, în ultima perioadă, din partea Guvernului și nu o spun doar pentru simplul motiv că PSD este acum în opoziție. Ne-am dorim să fie mai bine tuturor românilor prin măsurile guvernamentale. Din nefericire în acest moment suntem în următoarea situație. Pe de o parte se alocă bugete consistente pentru anumite acțiuni și activități și în special în folosul unor anumite companii, dar pentru alte cheltuieli care vizează zona socială ni se transmite atât de către premier, cât și de ministrul de Finanțe sau ministrul Muncii că nu există resursă bugetară”, a spus Gabriela Firea, în direct la RTV. „Ce să înțeleagă românii? (…) Ce facem cu anumite categorii vulnerabile? (…) Ar trebui în mod normal să fie transparent tot ceea ce se întâmplă la nivelul bugetului țării și să se explice de ce se fac atât de multe împrumuturi. Guvernul PNL se împrumută dublu față de perioada anterioară. Care sunt cauzele și ce măsuri se impun?”, a mai spus aceasta.

Gabriela Firea a atacat-o pe Violeta Alexandru, atenționând-o că „luna de miere s-a încheiat”și că ar trebui să ia măsuri clare de protejare a anumitor categorii defavorizate: „Doamna Alexandru ne dă numai vești proaste și pentru pensionari și pentru salariați și pentru anumite de categorii defavorizate. În plus este și o doamnă, care ar trebui să fie sensibilă în special la familie, familia cu mulți copii, familia monoparentală. Nu am văzut nicio măsură în această direcție. Ar trebui domnia sa să lupte mai mult în Guvern, cu premierul, să explice ministrului de Finanțe care sunt urgențele. A veni doar în fața presei și a transmite cetățenilor că nu sunt bani pentru pensii, pentru salarii, sprijin financiar pentru anumite categorii defavorizate nu înseamnă că îți faci datoria față de cetățeni. Sunt afectate milioane de persoane. Având în vedere că luna de miere s-a cam încheiat ar trebui să vină cu explicații mai tranșante și transparente în fața populației.