Evenimentul Zilei > Actualitate > Ping-pong cu o instituţie emblematică. Gabriela Firea forţează închiderea Circului Globus
Ping-pong cu o instituţie emblematică. Gabriela Firea forţează închiderea Circului Globus

Ping-pong cu o instituţie emblematică. Gabriela Firea forţează închiderea Circului Globus

Neconcordanţă la Primăria Capitalei. Deşi soarta animalelor de la Circul Globus este pusă în dezbatere publică, primarul general a hotărât să nu mai aştepte încheierea perioadei, de minimum 15 zile, în care oamenii îşi pot exprima opiniile

Din data de 20 ianuarie 2017, pe siteul Primăriei Municipiului Bucureşti este supus în dezbatere publică proiectul privind „interzicerea folosirii animalelor în circuri şi expoziţii în Municipiul Bucureşti“. Adică, cetăţenii acestui oraş să îşi dea cu părerea dacă e sau nu bine ca animalele să dispară din Circ. Aveau acest drept până pe 6 februarie.

Numai că, Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, le-a tăiat macaroana. La un interval foarte scurt, edilul- şef a şi convocat, pentru ziua de 30 ianuarie, şedinţă ordinară a Consiliului General. Dubios, ţinând cont că la punctul 19 de pe ordinea de zi a fost strecurat şi proiectul cu interzicerea animalelor în Circul Globus. Care, culmea, era deja în dezbatere publică. Practic, părerea bucureştenilor plătitori de taxe nu contează pentru primar.

Tigrii de la Globus ajung la Vier Pfoten

În proiectul respectiv se doreşte modificarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Circ&Variete Globus. Cu alte cuvinte, animalele aflate în responsabilitatea Circului vor fi relocate, în baza unui protocol încheiat între această instituţie publică şi Fundaţia Vier Pfoten, în termen de cel mult şase luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Adică pe 1 martie 2017. Tot acest scandal al interzicerii animalelor în spectacole de circ şi expoziţii în Capitală a explodat în urma incediului de acum trei săptămâni, când 11 animale au murit asfixiate. Imediat după această tragedie, Firea l-a demis pe Victor Coman, managerul Circului Globus, dar n-a numit pe nimeni în locul lui. Angajaţii şi artiştii vin la muncă, dar stau cu teamă că, dacă nu vor mai fi animale în circ, unii nu vor mai avea de lucru.