Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea, dezvăluire în direct. „Primesc telefoane la primărie din toată ţara”
Gabriela Firea, dezvăluire în direct. „Primesc telefoane la primărie din toată ţara”

Gabriela Firea, dezvăluire în direct. „Primesc telefoane la primărie din toată ţara”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, spune că imaginea cu șirul de ambulanțe din curtea Spitalului „Matei Balș” induc panică.

De asemenea, Gabiela Firea susține că a primit mai multe apeluri telefonice de la diferite persoane din țară în legătură cu situația răspândirii coronavirusului.

„Am văzut următoarea reacţie: de ce testaţi bucureştenii care pleacă în vacanţă în detrimentul persoanelor care au simptome sau sunt contacte ale unor persoane infectate? Sub nicio formă! Acelea au prioritate, dar pentru că noi ne-am preocupat şi am crescut capacitatea de testare a municipiului Bucureşti, iată că suntem în stare să venim în sprijinul tuturor.

Mai fac o precizare: referitor la fotografia din curtea Institutului ‘Matei Balş’ cu ambulanţele SMURD ca la defilarea de 23 august: în primul rând aceste imagini induc panică şi depresie în societate. Să ştiţi că primesc telefoane la primărie din toată ţara. Sunt persoane în vârstă care nu mai au curajul să meargă la medic sau să sune la salvare pentru că le este teamă că li se va întâmpla ceva rău sau că nu vor fi primiţi în spitale pentru că medicii se tem de aceste persoane care nu au fost testate. Sunt foarte multe persoane care au ajuns să ia pastile de inimă sau antidepresive în această perioadă, pentru că au reuşit să sperie o naţiune întreagă din cauza lipsei de organizare în această pandemie”, a declarat Gabriela Firea la România TV.

Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a fost, zilele trecute, arhiplin cu pacienți Covid 19, iar la secția de terapie intensivă nu mai erau locuri.

Medicul Maria Nițulescu de la spitalul „Matei Balș” din Capitală, a postat pe pagina sa de socializare mai multe poze în care se vede șirul de autospeciale așteptându-și rândul la „urgențe”. ambulanțele erau cu persoane infectate cu COVID-19

„Mai aveti îndoieli referitor la existența problemelor de sănătate determinate de SARS-Cov 2? Aceasta este o imagine din curtea Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Bals, Spital COVID de faza 1”, a scris medicul Maria Nițescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: