Evenimentul Zilei > Politica > Gabriela Firea: Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine
Gabriela Firea: Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine

Gabriela Firea: Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine

Gabriela Firea, candidata PSD pentru Primăria Capitalei, a anunțat că o declarație cu privire la rezultatele alegerilor va face abia mâine, când vor fi rezultatele finale.

Potrivit exit-poll-ului realizat de CURS Avangarde în București, candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a obținut 47,2 % din voturi la alegerile ​​locale de duminică, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, ar avea 39 % din voturi. De asemenea, potrivit exit-poll-ului realizat de Sociopol, Nicușor Dan a obținut 45%, iar Gabriela Firea 44% din voturi

Imediat după publicarea primelor sondaje parțiale, Gabriela Firea a declarat că cifrele din seara aceasta nu sunt oficiale.

„Ce se întâmplă în acest moment. Membrii comisiilor preiau urnele cu voturile și începe numărătoarea. Spre dimineață vom ști exact care este rezultatul real al alegerilor, așa s-a întâmplat acum patru ani.

Orice cifre care se anunță în această țară nu au cum să fie cele oficiale. Le luăm ca atare dar asta nu înseamnă că avem în această seară învinși și învingători. Fac apel la colegii mei să aibă grijă cum numără voturile și să respecte voința poporului.

Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine.Vă mărturisesc că trebuie să mă mai nasc o dată să fac o astfel de campanie urâtă, așa cum a făcut contracandidatul meu al dreptei aproape unite. Copiii mei găseau filmulețe de propagandă împotriva mea. Au fost lovituri nemeritate sub centură. Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea”, a declarat Gabriela Firea.

Alegeri locale 2020

La alegerile locale de duminică, 27 septembrie, românii și-au ales primarii, preşedinţii de consilii judeţene, dar şi pe cei care vor face parte, timp de patru ani, din consiliile locale şi judeţene.

Pandemia de COVID-19 a determinat noi reguli de desfăşurare a votului de duminică, pentru prima dată românii fiind nevoiţi să respecte anumite măsuri de protecţie sanitară, pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 31 iulie era de 18.983.585, potrivit ultimei informări a Autorităţii Electorale Permanente.

Din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, 18.251.611 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 731.974 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: