Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea a prezentat prototipul autebuzelor hibrid care vor circula în Capitală | VIDEO
Gabriela Firea a prezentat prototipul autebuzelor hibrid care vor circula în Capitală | VIDEO

Gabriela Firea a prezentat prototipul autebuzelor hibrid care vor circula în Capitală | VIDEO

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a oferit, astăzi, primele detalii despre prototipul autobuzelor hibrid care vor fi puse la dispoziția locuitorilor din București de către firma Mercedes.

Edilul a catalogat acest eveniment drept „premieră națională”, deoarece București va deveni, astfel, primul oraș din România în care vor circula autobuze hibrid.

Autobuzele vor avea culoarea verde, o capacitate de 27 de locuri pe scaune şi 80 de locuri în picioare. În ianuarie, Gabriela Firea anunța că valoarea totală a contractului este de aproximativ 50 de milioane de Euro cu TVA inclus, iar garanţia este de 8 ani.

Avem primul autobuz hibrid Mercedes Citaro, venit în Capitală. Este un prototip. Deja conducătorii auto pot să facă pregătire, iar din aprilie vin primele 20 de autobuze. La fel, şi în următoarele luni, câte 20 de autobuze hibrid în fiecare lună, până la atingerea numărului total de 130 de autobuze care vor veni în Capitală şi vor circula în special în zona centrală a oraşului.

Iată, lupta cu poluarea continuă, sub toate formele, în special în dorinţa de a-i convinge pe cetăţeni să folosească mijloacele de transport în comun în detrimentul maşinii mici, proprietate personală.

Interiorul autobuzelor este modern, practic, dotat cu scaune tapiţate şi climatizare automată, cu o capacitate mare de transport călători, cu funcţii speciale destinate persoanelor cu dizabilităţi, este dotat cu prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, cu sistem informatic performant care permite atât furnizarea informaţiilor în timp real despre călătorie pasagerilor, precum şi furnizarea unor date importante despre starea de funcţionare a autobuzului către Societatea de Transport Bucureşti.
O atenţie specială a fost acordată şi postului de conducere al şoferului, acesta beneficiind de dotări de ultimă generaţie care îi cresc siguranţa şi confortul, respectiv îi reduc sursele de stres sau oboseală.

Tehnologia hibridă ce echipează aceste autobuze face ca motorul electric, dispus între motorul termic şi transmisia automată, să funcţioneze atât ca agregat de antrenare a roţilor, cât şi ca generator de energie atunci când autobuzul frânează, energie care este la rândul ei este stocată spre a fi folosită la punerea în mişcare a autovehiculului. Astfel, energia generată din frânare, pierdută în cazul autobuzelor convenţionale, este folosită acolo unde este nevoie de ea mai mult – la pornirile de pe loc constante, generate atât de plecările din staţiile S.T.B. cât şi de traficul urban aglomerat. Această calitate conduce la o reducere semnificativă a noxelor emise, cât şi a consumului de carburant”, a arătat Firea, într-o înregistrare video postată pe Facebook.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: