Evenimentul Zilei > Actualitate > Gabriela Firea bagă 111 milioane de euro în spitalele Capitalei! Vrea să construiască 3 spitale noi! Investiție record
Gabriela Firea bagă 111 milioane de euro în spitalele Capitalei! Vrea să construiască 3 spitale noi! Investiție record

Gabriela Firea bagă 111 milioane de euro în spitalele Capitalei! Vrea să construiască 3 spitale noi! Investiție record

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat astăzi că anul acesta cele 19 spitale din subordinea Primăriei Capitalei și două dintre policlinicile pe care aceasta le girează vor beneficia de investiții în valoare totală de 111 milioane de euro. Este un buget dublu față de anii trecuți.

„111 milioane de euro vor fi investite în toate cele 19 spitale care sunt în coordonarea Primăriei Generale a Capitalei. De asemenea, din această sumă totală va exista o parte destul de importantă pentru fazele preliminare ale construirii a trei spitale noi, moderne, pe raza Municipiului București, și mă refer aici la Spitalul Metropolitan care va fi construit în nordul Capitalei, ca adresă în sectorul 2, dar foarte aproape în sectorul 1, deci îi va deservi și pe cetățenii din acest sector, cu 1.500 de paturi, care va costa în jur de 300 de milioane de euro. Acest Spital Metropolitan va fi finanțat din bugetul local. De asemenea (vor fi, n.r.) alte două unități spitalicești. Un spital, în jur de 300 de paturi, în sectorul 3, care va deservi populația din sectorul 3 și sectorul 4, și un spital zonal, ca adresă în sectorul 6, care va deservi populația din sectoarele 5 și 6. De asemenea, cele două spitale zonale (vor avea, n.r.) în jur de 300 de paturi. Ca o comparație, ca să vă dați seama de dimensiunea acestor unități spitalicești, cât Spitalul Colțea, un spital cu renume, cu reputație din Capitală, care este foarte bine cuoscut și apreciat”, a spus primarul general Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

Pe lângă acestea, 15 milioane de euro vor fi alocați în acest an pentru achiziţionarea a aproximativ 300 de locuinţe de serviciu pentru cadrele medicale. Gabriela Firea a anunțat și că s-a întâlnit astăzi cu managerii a 17 spitale aflate în administrarea Municipalităţii, care au câștigat recent concursul pe post. Primarul general i-a felicitat pe manageri şi le-a spus că domeniul Sănătăţii reprezintă pentru Municipalitate o prioritate „clară”.

„Doresc să vă asigur încă o dată că domeniul Sănătăţii reprezintă pentru Municipalitate o prioritate clară, fapt care se reflectă de altfel şi în bugetul pe care l-am alocat anul acesta: 111 milioane de euro. Comparativ cu bugetul anilor precedenţi 2016 şi 2017, (în care bugetul a fost de aproximativ 44 de milioane de euro şi respectiv 53,4 milioane euro), bugetul anului 2018 este aproape dublu. Ne dorim astfel să ştiţi că aveţi tot sprijinul nostru, astfel încât să puteţi lucra în unităţi medicale moderne, la standarde europene. După cum bine ştiţi, până acum, am reuşit deblocarea lucrărilor la două spitale importante, Victor Gomoiu şi Spitalul Foişor, care de altfel a şi fost finalizat, iar anul acesta ne dorim o continuare a proiectelor de modernizare a unităţilor medicale”, a mai spus Gabriela Firea.

Ea i-a pe managerii unităţilor medicale că Primăria Generală este deschisă oricăror propuneri menite să ducă la îmbunătăţirea sau rezolvarea unor eventuale probleme apărute pe parcurs în spitalele pe care le conduc.

„Am alocat un buget record ASSMB, astfel încât orice proiecte de investiţii, extinderi de spital sau dotări şi reparaţii să poată fi implementate fără a avea probleme financiare. Subliniez încă o dată că îmi doresc ca toate unităţile medicale să fie conforme cu normele europene", a adăugat aceasta.