Evenimentul Zilei > EVZ Special > Gabriel Oprea, despre demisia lui George Maior: Este un brand. Cred că va fi folosită experienţa lui | VIDEO
Gabriel Oprea, despre demisia lui George Maior: Este un brand. Cred că va fi folosită experienţa lui | VIDEO

Gabriel Oprea, despre demisia lui George Maior: Este un brand. Cred că va fi folosită experienţa lui | VIDEO

Invitat în emisiunea "Lumini și umbre" de la B1 TV, moderată de directorul general al Evenimentului zillei, Dan Andronic, ministrul de Interne Gabriel Oprea a declarat că demisia lui George Maior de la șefia SRI nu l-a luat prin surprindere. În privința sprijinului pe care UNPR l-a dat pentruEduard Hellvig, ca viitor director al SRI, s-a consultat și cu Victor Ponta, dar pentru că și-a cuvântul să-l sprijine pe preşedintele Klaus Iohannis în probleme de securitate naţională şi s-a ţinut de cuvânt.

"George Maior, timp de nouă ani de zile cu echipa de atunci, cu domnul Coldea, cu ceilalţi, cu echipa de la SRI a dovedit că este bărbat de stat. Ştiţi la cât a luat Serviciul Român de Informaţii, George Maior? (…) Ca grad de încredere. Zece procente. L-a dus la 50 de procente şi este cel mai clar indicator. George Maior anunţa, dacă nu mă înşel în 2014, înainte de alegeri, am fost cu el la Timişoara şi a lansat o carte. Parcă, a primit şi un titlu ştiinţific la o universitate. Acolo a anunţat că îşi va prezenta demisia viitorului preşedinte al României. Şi ştiţi ce e important, ce înseamnă să fii bărbat de stat, că s-a ţinut de cuvânt. Şi-a prezentat demisia", a explicat vicepremierul Gabriel Oprea.

El și-a exprimat convingerea că fostul șef al SRI îşi va servi statul român în continuare: "George Maior deja este un brand (…) Experienţa, tot ce a dat George Maior, cred că va fi folosită experienţa lui".

În ziua nominalizării lui Eduard Hellvig, ca viitor director al SRI, UNPR a avut prima reacţie, de susținere. Întrebat dacă s-a consultat, în acel moment cu Victor Ponta, pentru a face anunţul, Oprea a răspuns: vă răspund la modul sincer. Am fost corect cu Victor Ponta, m-am consultat cu Victor Ponta, i-am spus că mi-am dat cuvântul să-l sprijin pe preşedintele Klaus Iohannis în probleme de securitate naţională şi m-am ţinut de cuvânt. Şi, cred că l-am influenţat,  în sensul bun al cuvântului, şi pe Victor Ponta cu care m-am consultat şi i-am spus exact ce voi face. Aşa mi se pare corect".