Gabriel Oprea: "Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, acţiuni pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie sunt necesare"

Gabriel Oprea: "Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, acţiuni pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie sunt necesare"

Duminică, sub coordonarea lui Gabriel Oprea a avut loc o analiză a mediului de securitate din regiune, raportat la afluxul de imigranți și evaluarea de etapă a exercițiului cu tabere temporare pentru refugiați în județul Timiş, ce a început sâmbătă la frontiera cu Serbia.

Vicepremierul Gabriel Oprea a susţinut că sunt importante aceste acţiuni la frontiera cu Serbia în condiţiile în care toate statele din vecinătate au luat măsuri suplimentare pentru a spori securitatea la frontieră.

Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraționistă, aceste acțiuni sunt necesare pentru testarea capacităților noastre de reacție la dinamica din regiune.

În cadrul acestui exercițiu de testare este inclusă și organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecție în România, se arată într-un comunicat de presă.    

Ne puteți urmări și pe Google News

Prima tabără de refugiați a fost ridicată la Lunga, în județul Timiș, foarte aproape de granița cu Serbia şi aproximativ 50 de corturi de armată au fost ridicate în Lunga, care sunt păzite de jandarmi.

Totodată, polițiști de frontieră, reprezentanți ai structurilor de imigrări, jandarmi, polițiști și pompieri desfășoară și alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate.

Activitățile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv și sunt desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne.