Gabriel Cotabiță a vorbit despre scandalul în care a fost implicat trapperul Gheboasă la Untold. Solistul trupei Vh2 consideră că acest tânăr va fi uitat în curând și că vor apărea alți artiști.
Solistul trupei Vh2, Gabriel Cotabiță, a declarat că există o legătură între evoluția muzicii și societate românească. Acesta a mai spus că mulți tineri au luat note mici la examenul de limba și literatură română și că este normal să aprecieze muzica trapperului Gheboasă.
„Priviți cu atenție la notele obținute de fiecare generație la examenul de limba și literatură română. Sunt în cădere liberă. În fiecare an procentul notelor mari obținute e serios în scădere. Și atunci, când se presupune că ar trebui să cânți în limba română, dar tu nu prea poți să faci asta, spre ce fel de așteptări putem tinde. Asta explică, parțial, și succesul muzicii lui Gheboasă!”, a spus Gabriel Cotabiță.
Gabriel Cotabiță consideră că Gheboasă va dispărea din lumina reflectoarelor în curând și că vor apărea alți artiști controversați. Și scandalul de la Untold va fi uitat.
„Va dispărea repede, veți vedea! Nu-mi place să mă joc cu cuvintele, dar s-ar putea să ajungem la și mai rău decât atât și să nu-și mai amintească nimeni de Gheboasă, de muzica lui și de scandalurile pe care le-a creat. Fiindcă vom fi ocupați cu alte exemple!”, indică solistul de numele căruia sunt legate șlagăre de neuitat ale muzicii ușoare românești, precum „Noapte albastră”, „Domnișoară nu pleca” sau „Ave Maria”.
Cotabiță, despre manele
Gabriel Cotabita a vorbit și despre manele. Artistul a declarat că acest stil muzical s-a bucurat de un succes formidabil încă de la început și că este normal ca gusturile generațiilor să fie diferite.
„Când eram la începutul carierei exista un gen de muzică, maneaua, pe care mulți dintre noi o ignoram. Nu ne atrăgea, pur și simplu! Dar exista un domn, Nelu Vlad, si trupa lui, Azur, care avea un foarte mare succes. Cu toate acestea, noi am ignorat-o. Am putut să facem asta, fiindcă existau mulți în jurul nostru care apreciau alt stil. Vremurile au trecut și au venit alte generații. Daca vreți să știti ce se va cânta peste doi sau trei sau cinci ani, urmăriți evoluția mediilor de la examenul de română de la Bacalaureat!”, mai spune el pentru Cancan.