Gabriel Cotabiță a fost condus pe ultimul drum, marți, 26 noiembrie, de către familie, apropiați și foarte mulți artiști. Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Bellu din Capitală.
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui AVC
Gabriel Cotabiță a murit sâmbătă, 23 noiembrie, în urma unui AVC, la vârsta de 69 de ani. Artistul a fost incinerat, marți, la Crematoriul Vitan Bârzești. Familia a spus că aceasta a fost ultima dorință și i-a respectat-o.
„Ultima slujbă religioasă se va ține în cadru restrâns. Dorim să îl onorăm cu aceeași discreție și eleganță de care a dat dovadă în timpul vieții, așadar familia nu va oferi declarații. Vă mulțumim pentru înțelegere și rugăm presa să ne respecte în continuare intimitatea. Cu recunoștință, Familia Cotabiță”, a anunța familia artistului.
După priveghiul de la Capela Cimitirului Bellu, unde i-au adus un ultim omagiu artiști precum Dan Bittman, Mihai Pocorschi, Silvia Dumitrescu, Ionel Tudor, Daniel Iordăchioae, Antonia și Rashid, sicriul a fost transportat, cu mașina mortuară, la crematoriu în jurul ore 11:00.
Mihai Pocorschi: Fără vocea ta muzica va fi mai săracă
Pe Mihai Pocorschi și Gabriel Cotabiță i-a legat o prietenie foarte veche și frumoasă. Compozitorul a transmis următorul mesaj:
„Ca prieten vechi si coleg în Holograf și Vh2,îții urez drum bun spre lumina și odihna veșnică pe care o meriți ...Fără vocea ta muzica va fi mai săracă în această țară...
Știu că moartea face parte din viață dar asta nu mă împiedică să mă doară sufletul...Eu și colegii din Vh2 îți dorim să te odihnești la loc luminat...RIP, Gabi”, a scris pe social media.
Gabriel Cotabiță, despre rostul omului de pământ
Gabriel Cotabiță îi povestea lui Dan Negru despre rostul omului pe acest pământ. În opinia regretatului artist, „viața este o mare provocare, pe care trebuie să o înțelegi ca atare. În primul rând, când vii pe pământ, vii cu un scop și trebuie să înțelegi care este scopul pentru care ai venit”.
Gabriel Cotabiţă s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova. A fost interpret de muzică uşoară şi pop-rock. De asemenea, a fost prezentator și producător de televiziune. La un moment dat a fost solistul formaţiei VH2 şi mai târziu membru al celebrei trupe Holograf, mai exact în anii 1980. Împreună cu Holograf, Cotabiță a lansat albumul „Holograf 1”. Se întâmpla în anul în 1984.
Melodiile de neuitat lansate de Gabriel Cotabiță
Gabriel Cotabiţă a lansat de-a lungul carierei mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5” (Redivivus), „Holograf 1” (cu Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits”, melodie lasată cu VH2.
Să nu uităm de melodia „Dacă n-ai iubi” (tot cu VH2), „Fărâme de tandreţe”, de asemenea cu VH2) şi albumul „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.