Gabi Szabo, oficial IAAF

Gabi Szabo, oficial IAAF

Fosta atleta Gabriela Szabo, campioana olimpica la Sydney, in 2000, a fost aleasa ieri ca membru in Comisia feminina a Federatiei Internationale de Atletism (IAAF), cu 102 voturi.

In schimb, Leonidas Karaiosifoglu a primit 45 de voturi la alegerile pentru Comisia de mars din cadrul IAAF si n-a obtinut dreptul de a fi membru. Karaiosifoglu este presedinte al Subcomisiei de mars din cadrul Federatiei Romane de Atletism.

> In cadrul celui de-al 46-lea Congres al IAAF, desfasurat la Osaka, Lamine Diack a fost reales in functia de presedinte al IAAF, senegalezul fiind unicul candidat.

Fostul atlet ucrainean Serghei Bubka, inca detinator al recordului mondial la saritura cu prajina, si britanicul Sebastian Coe, campion olimpic la 1.500 de metri in 1980 si 1984, au fost alesi vicepresedinti ai IAAF.

Ne puteți urmări și pe Google News

> Atleta franceza Eunice Barber a decis sa nu participe la proba de heptatlon la Mondialele de la Osaka, care vor debuta sambata. Tripla campioana mondiala la heptatlon a decis sa ia startul doar la saritura in lungime.

> Decatlonistul ceh Tomas Dvorak, triplu campion mondial, este incert pentru competitia din Japonia. Sportivul in varsta de 35 de ani are dureri persistente la calcai, neputand alerga.