Așa de mult i-a plăcut Violetei Alexandru îndemnul familiei din perioada minoratului, încât l-a relatat cap coadă în fața colegilor, adunați la Palatul Parlamentului ca să o voteze lideră la Capitală.

“Nu există pentru mine mândrie mai mare alta decât să fiu colega voastră. Mie, acasă, de când sunt mică, mi s-a spus mereu: nu fi rea, nu fi rea! Fii bună, fii blândă, fii înțelegătoare, fii respectuoasă, atentă la oamenii din jurul tău, nu fi rea!”, a punctat sarcastic și sacadat doamna Violeta, așteptând aplauze pentru calamburul descoperit în cotloanele memoriei și care o viza pe viitoarea posibilă contracandidată a sa la fotoliul Prmăriei Capitalei.

”Nu fi rea, nu fi rea”, dar… calamburul îi aparține, totuși, lui FIREA! Ea l-a scos pe piață prima. Când?! Păi, culmea coincidenței, tot când a fost aleasă președinta partidului! A PSD, desigur. Foarte de curând, în 17 decembrie. Nu ni s-a șters din memorie, n-a avut timp, așa că imitația de la ședința PNL nu a avut niciun haz!

Atunci, în decembrie, în momentul în care Gabriela Firea a urcat să ia cuvântul, simpatizanții din sală i-au scandat numele: „Fi-rea! Fi-rea!”, iar primarul general le-a replicat râzând: „Nu, nu sunt rea. Sunt rea doar dacă trebuie. Adică, corectă. De aici, de pe scenă, se auzea Fii rea, fii rea!” – a explicat aleasa PSD București, Gabriela Firea.

D-aia zic, dacă tot o fi să fie confruntare în bătălia electorală pentru fotoliul de la Primăria Capitalei, concentrați-vă, doamnelor Alexandru și Firea, și oferiți-ne măcar un exercițiu de imaginație ceva mai savuros! Am traversat cu greu o campanie electorală prezidențială fără sare și piper, fără mesaje puternice și fără informații de cancan, iar oamenii vor să fie scoși din apatie. Fiți bune! Lăsați calambururile, uitați că Marcel Pavel cântă ”Frumoasa mea”! Fiți creative, fiți șmechere, oferiți-ne un spectacol feminin, fie el și cu poșete dacă simțiți că veți convinge așa electoratul! Abia așteptăm!

Rareș Bogdan să-și vadă de treabă, să stea la Parlamentul European, că n-are atât umor și nevricale cât așteaptă poporul de la alegerile locale într-un singur tur! Bateți-vă, doamnelor!