Evenimentul Zilei > International > Furtuna Elsa a făcut prăpăd. Opt persoane şi-au pierdut viaţa. Un aeroport a fost închis
Furtuna Elsa a făcut prăpăd. Opt persoane şi-au pierdut viaţa. Un aeroport a fost închis

Furtuna Elsa a făcut prăpăd. Opt persoane şi-au pierdut viaţa. Un aeroport a fost închis

Spania, Portugalia şi Franţa sunt devastate de furtuna Elsa care s-a abătut de trei zile în această parte a Europei.

Meteorologii au anunţat că regiunea de Vest a Europei va mai fi afectată de alte vânturi puternice şi ploi torenţiale şi în zilele următoare.

Ministrul de interne al guvernului spaniol, Enrique Lopez a anunţat că o femeie în vârstă de 32 de ani din Coreea de Sud a murit sâmbătă din cauza rănilor, după ce a fost lovită la nivelul capului de resturi căzute de pe o clădire publică în centrul Madridului.

Un olandez de 60 de ani s-a înecat în timp ce făcea surf în provincia Huelva, în sud-vestul Spaniei, au anunţat sâmbătă echipajele de prim ajutor.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa sâmbătă după ce maşina în care se afla a fost luată de apele unui râu în Huescar, în provincia Granada (sud), a anunţat guvernul regional din Andaluzia.

În largul coastei de sud-est a Franţei, un bărbat a fost dat dispărut în Marea Mediterană după ce a căzut dintr-o barcă cu pânze în timp ce însoţitorul său a fost salvat, au spus autorităţile.

În total, şase persoane au murit în Spania şi două în Portugalia, unde condiţiile meteorologice extreme au condus la anularea sâmbătă a curselor feroviare între Lisabona şi Porto din cauza inundaţiilor pe calea ferată.

Reamintim că în ultima lună Coasta de Azur şi Corsica au fost grav afectate de furtuni violente, din cauza cărora au murit 14 persoane

Autoritâţile din Spania au decis ca, duminică, în Corsica, aeroportul Ajaccio să fie închis.

În aceeaşi zi, toate traversările cu barca dinspre şi către acest oraş vor fi anulate, iar luni vor fi grav perturbate. De asemenea, traficul feroviar este oprit complet pe această insulă din sudul Franţei, potrivit dcnews.ro