Evenimentul Zilei > Justitie > Furt ca în telenovele. Un afacerist de Ferentari a fost prădat de o SUMĂ MARE de banii pe care îi ascundea de ochii nevestei. Cum au fost prinşi hoţii după trei luni. DEZVĂLUIRI
Furt ca în telenovele. Un afacerist de Ferentari a fost prădat de o SUMĂ MARE de banii pe care îi ascundea de ochii nevestei. Cum au fost prinşi hoţii după trei luni. DEZVĂLUIRI

Furt ca în telenovele. Un afacerist de Ferentari a fost prădat de o SUMĂ MARE de banii pe care îi ascundea de ochii nevestei. Cum au fost prinşi hoţii după trei luni. DEZVĂLUIRI

Cu un caz ca în telenovele s-au confruntat polițiștii de Secția 19 din București. Unui afacerist din Sectorul 5 al Capitalei i-a fost furată o sumă mare de bani, chiar de către un prieten. Deznodământul cazului a scos la iveală faptul că victima dosea „comoara” de ochii concubinei care, nervoasă, i-a mărtusisit acest lucru unui prieten.

La capătul a trei luni de căutări, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, au reușit să dea de urma a trei hoți implicați în furtul unei sume mari de bani. Cei trei, Daniel Iordache, de 42 de ani, Radu Nae, de 47 de ani, ambii din Bucureștui și Marius Anghel, de 44 de ani, din județul Giurgiu, au pătruns, în noaptea de 21 octombrie 2016, în jurul orei 0.30, în curtea lui Cezar Bucureșteanu, un negustor de legume, de pe strada Pucheni, din Capitală și i-au luat, din portbagajul mașinii, o geantă de voiaj în care se aflau circa 680.000 de lei. Furtul a fost sesizat de afacerist, pe 22 octombrie 2016, polițiștilor de la Secția 19.

Daniel Iordache a fost arestat pentru furt

Cu ajutorul ofițerilor de la Direcția Operațiuni Speciale (DOS) a Poliției Române și cu sprijinul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor, anchetatorii au reușit, încet, încet, să dea de urma autorilor. Drept urmare, marți, polițiștii au efectuat mai multe percheziții și i-au săltat pe cei trei hoți. Acasă la ei au fost găsite obiecte şi instrumente despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite la comiterea furtului.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Evenimentul zilei, că, în urma anchetei, a ieșit la iveală faptul că întreaga operațiune a fost pusă la cale de Iordache, bun prieten cu victima.


Acesta aflase că Bucureșteanu nu ținea toți banii în casă, ci o bună parte dosea în portbagajul mașinii, ca nu cumva să dea de ei concubina lui. Femeia se certase cu afaceristul din cauză că nu o lăsa să pună mâna pe cheile maşinii şi aflase de comoara din portbagaj. La supărare, ea i-a spus de banii ascunşi lui Iordache.

Daniel Iordache, în excursii exclusiviste cu familia

Iordache a ticluit un plan. Ca să aibă un alibi în fața acestuia, l-a rugat pe  prietenul afacerist să îl conducă la aeroport, pe motiv că trebuie să plece în Germania să aducă o mașină. De fapt, Iordache şi Bucureşteanu se ocupau frecvent cu aducerea în România de mașini second-hand pe care le vindeau, ulterior., în ţară. Pe 17 octombrie, în timp ce mergeau către aeroport, Iordache i-a zis lui Bucureșteanu că stă o săptămână în Germania. În realitate, prietenul s-a întors după două zile, pe 19 octombrie, la volanul mașinii pe care o cumpărase.

Iordache i-a „antamat” în „operațiune” pe Nae și pe Anghel. Cei trei au dat lovitura în noaptea în care Iordache a aflat că Bucureșteanu și soția lui erau plecați de acasă. Doi au intrat în curte, iar cel de al treilea i-a așteptat la volanul unei mașini cu ajutorul căreia au fugit. Au ajuns, în acea noapte, acasă la Anghel, în județul Giurgiu, unde au împărțit prada.

Daniel Iordache petrecea în concedii de lux

La o zi după lovitură, Iordache a plecat cu mașina adusă în Germania tocmai în județul Sibiu. De pe raza unei comune, el a postat un check in pe Facebook,de pe telefonul mobil, și a scris un mesaj din care reieșea că vine din Germania. Astfel, o perioadă bună de timp, el a înlăturat suspiciunile care planau asupra sa. Așa că, a venit în Capitală și l-a „consolat” pe amicul legumicultor până a intrat în vizor oamenilor legii. Specialiştii de la Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor au analizat, însă, informaţiile de pe telefonul lui Iordache şi au stabilit perioada care a lipsit din ţară şi traseul parcurs.

Hoții au fost reținuți, marți, de procurori, iar miercuri un magistrat de la Judecătoria Sectorului 5 a decis arestarea preventivă a lui Iordache, pentru 30 de zile,  și plasarea în arest la domiciliu a lui Anghel și a lui Nae. Cei trei sunt acuzați de furt calificat.