A patra ediție a Campionatului Național de Drift are loc la la Pasul Urdele – 2.145 m. Dacă anii trecuți etapele din Campionalul Național de Drift aveau loc între localitățile Novaci și Rânca, la poalele Transalpinei, ediția din acest an, care va avea loc între 10 – 11 august, îi urcă pe pasionații acestui sport la mare altitudine.

La etapă vor participa peste 30 de piloți din România, dar și din Bulgaria. Clasamentul actual îl are ca lider, la clasa Pro, pe Răzvan Frățianu, secondat de Sorin Ene, pe locul trei aflându-se bulgarul Danko Dimitrov, iar la clasa Semi Pro pe primul loc este bulgarul Daniel Tonchev, urmat de către Claudiu Adam.

”Noutatea absolută a rundei o reprezintă faptul că se va desfășura în cel mai înalt punct rutier al României, pe Transalpina la cota 2.145 metri, în Pasul Urdele, fiind pentru prima dată când piloții vor face derapaje controlate la o astfel de altitudine, unde concentrația de oxigen este mai mică, iar puterea motorului scade. Premieră în istoria acestui sport, în România, iar la nivel mondial fiind a doua oară după cursa organizată în Andorra, în urma cu aproape un deceniu, la o altitudine de peste 2.400 metri.”, transmit organizatorilor.