Din cauza amplorii taifunului, autorităţile locale au decretat nivelul zece de alertă, pentru prima dată din 1999 şi până în prezent. În această dimineaţă, alerta a fost coborâtă la nivelul opt.
Autorităţile medicale au anunţat că aproximativ 120 de persoane au fost rănite, 15 dntre acestea având nevoie de spitalizare.
Taifunul Vicente a trecut pe lângă Hong Kong la aproximativ 100 de kilometri distanţă, la scurt timp după miezul nopţii.
Violenţa furtunii a bulversat transporturile publice, 44 de curse aeriene au fost anulate, peste 270 au avut întârzieri considerabile, iar portul a fost închis. De asemenea, a fost suspendată şi activitatea şcolilor. Peste 600 de copaci au fost doborâţi de vânt, blocând astfel circulaţia pe mai multe drumuri publice. 
Şi bursa din Hong Kong a avut de suferit, şedinţa de tranzacţii fiind deschisă abia după ce nivelul de alertă a fost coborât.

"Deşi taifunul se îndepărtează treptat de Hong Kong şi începe să îşi piardă din intensitate, rafalele de vânt rămân violente în mai multe zone ale teritoriului, având forţa furtunilor de pe mare, fiind însoţite de precipitaţii abundente", potrivit Observatorului din Hong Kong.

Presa locală a semnalat în această dimineaţă că aproximativ 100 de persoane şi-au petrecut noaptea în staţia de metrou Tai Wai, după ce traficul a fost oprit.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WHAsBmRFkHM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>