Evenimentul Zilei > International > Ce se FURĂ de la Guvernul BRITANIC. Situaţia este ALARMANTĂ
Ce se FURĂ de la Guvernul BRITANIC. Situaţia este ALARMANTĂ

Ce se FURĂ de la Guvernul BRITANIC. Situaţia este ALARMANTĂ

Guvernul britanic se confruntă cu o situaţie incredibilă după ce s-a aflat că peste o mie de calculatoare şi stick-uri USB care îi aparţineau au dispărut în ultimul an şi jumătate.

La Ministerul Apărării britanic, s-a evaporat zilnic mai mult de un calculator. În total, 759 de calculatoare au dispărut de la ultimele alegeri legislative în mai 2015, a precizat agenţia Press Association care a chestionat angajaţi de la diferite departamente. Unii nu au dorit să răspundă, invocând argumente juridice, şi niciun angajat nu a vrut să spună dacă echipamentele pierdute conţineau informaţii sensibile sau confidenţiale.

Ministerul Apărării a anunţat de asemenea pierderea sau furtul a 328 de CD-uri, DVD-uri şi stick-uri USB. O anchetă a fost deschisă pentru a se determina cauza.

Ministerul Muncii, care gestionează indemnizaţiile şi pensiile a peste 22 de milioane de britanici, a raportat dispariţia a 42 de calculatoare şi 8 memorii USB.

Ministerele Mediului, Finanţelor şi Dezvoltării Internaţionale britanic au semnalat de asemenea dispariţia unor materiale informatice.

Ministerul de Interne a anunţat că în 2015 un laptop a fost pierdut şi alte două au fost furate.

Ministerul Culturii a refuzat să facă declaraţii în acest sens, afirmând că acest lucru "ar putea fi o informaţie utilă pentru un adversar".