„Să clarificăm, pentru că aud așa un amestec de aiureli de mă doare capul: rezoluția PE e un gest politic, teoretic împotriva guvernului dar practic împotriva României. Care trebuie tratat politic: dacă așa un text ar fi apărut când eram europarlamentar aș fi făcut tot ce pot pentru a-l bloca. Dacă ar fi apărut când eram la Guvern l-aș fi făcut praf, așa cum am făcut praf "îngrijorările" italienilor despre diplomele din Ro, "îngrijorările" unor senatori americani despre Legea Educației stimulate de bani de lobby, etc. Dacă aș fi pesede aș demoniza votanții români ai rezoluției spunând că vor să scoată Ro din UE, pe când eu o vreau înrădăcinată acolo.”

„MCVul, pe de altă parte e o altă mâncare de pește: aia e treabă serioasă. Ca Guvern aș fi reacționat tehnic, arătând ce e corect și ce nu. Ca Parlament aș fi reacționat politic: "dorim aprofundarea integrării în EU, chemăm CE, PE la srabilirea unei comisii tehnice comune". Ca președinte instituțional: "e inacceptabil ca România să rămână în urma Bulgariei, cât timp, indiferent de discuțiile politice corupții și-o cam iau".”

„Una peste alta, România nu are alt drum în afară de UE și NATO. Dar instituțiile UE trebuie urgent să învețe să nu mai tot dea peste nas popoarelor membre, că se va trezi golită de sprijin popular.”, scrie Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Te-ar putea interesa și: