Această afirmație vine în contextul criticilor aduse  europarlamentarului PMP Siegfried Mureşan va trece la PNL, partid pe listele căruia va candida la alegerile din 2019.

„Am o întrebare pentru presa anti-PSD: de ce atunci când un om cu zero realizări în 10 ani de Parlamentul European, Cristian Preda, a plecat din PMP (spunând dezinvolt că înscrierea în PMP a fost doar o strategie de a-şi securiza al doilea mandat) toată lumea a aplaudat, iar acum când cel mai bun europarlamentar al României (împreună cu Monica Macovei), Siegfried Muresan, face acelaşi lucru unii îl hulesc? Sunt zi de zi uişit de capacitatea presei anti-PSD de a merge după fentă şi a da credit unor false valori”, a scris Funeriu pe Facebook. 

Reamintim că Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat vineri că îi cere demisia europarlamentarului Siegfried Mureşan din partid şi din Parlamentul European, după ce acesta ar fi decis să se alăture PNL. "Suntem informaţi că tânărul europarlamentar Siegfried Mureşan şi-a încheiat negocierile şi a optat pentru Partidul Naţional Liberal, unde i s-a garantat un loc eligibil pe listele pentru alegerile europarlamentare de anul viitor", se arată într-un comunicat.

De asemenea, PMP îi transmite europarlamentarului să demisioneze nu numai din partid, ci şi din Parlamentul European, "pentru ca partidul să îşi poată nominaliza următorul candidat de pe lista alegerilor din 2014". "Avem speranţa că Siegfried Muresan nu se va compromite, continuâd să ocupe un loc care a fost câştigat prin vot de lista de PMP, adjudecându-şi eticheta de traseist", se mai arată în sursa citată.