Fiica cea mare a lui Michael Jackson le-a dat o lecţie tuturor celor care l-au hulit pe megastar în ultimii ani ai vieţii. „De când m-am născut, tati a fost cel mai bun tată pe care ţi-l poţi imagina şi vreau doar să spun că îl iubesc atât de mult..." a fost fraza care i-a înmărmurit pe toţi cei care au urmărit ceremonia de adio din Los Angeles. Nu a durat foarte multă, însă, pentru că viaţa îşi urmează cursul.
Războiul dosarelor din România indică o repetiţie generală înainte de alegerile prezidenţiale din toamnă. Programul „Prima Casă” a fost deschis de doi tineri care vor să îşi cumpere un apartament în Colentina. O fetiţă de doi ani şi opt luni şi-a pierdut viaţa după ce a căzut într-un puţ. Iar Justiţia română este blocată după ce magistraţilor le-au fost tăiate sporurile. Pe fundal, mai marii lumii s-au reunit în Italia la summit-ul G8 unde se presupunea că vor găsi o serie de soluţii pentru a ieşi din criza economică. ADIO, MICHAEL!
Regele muzicii pop s-a mutat printre îngeri. Ceremonia publică de la arena Staples Center s-a încheiat, după un spectacol care a durat peste trei ore, iar Michael a fost înhumat la cimitirul Forest Lawn. Finalul ceremoniei a fost extrem de emoţionant. Fiica cea mare a megastarului, Paris Katherine, s-a adresat publicului în hohote de plâns: "De când m-am născut, tati a fost cel mai bun tată pe care ţi-l poţi imagina şi vreau doar să spun că îl iubesc atât de mult..."
Zeci de mii de oameni s-au adunat, în dimineaţa funeraliilor, la arena Staples Center, din Los Angeles, pentru a-i aduce un ultim omagiu starului american. Ochii întregii omeniri s-au întors asupra unui singur loc de pe harta lumii: o arenă în centrul căreia a fost depus sicriul aurit al celui mai iubit star al ultimilor decenii.
Evz.ro a retrasat parcursul ciudat şi ironic al unui fenomen recurent: frenezia mediatică provocată de "cele mai profitabile" dispariţii din istorie. Elvis, Diana şi Michael spun o poveste în trei acte despre regi, prinţese şi mulţimi înnebunite.
Repetiţie pentru alegeri: Războiul dosarelor
Apropierea alegerilor prezidenţiale duce la amplificarea bătăliei cu "dosare" la nivelul Parlamentului. Pentru a acoperi scandalul din jurul ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi, democrat-liberalii au cerut avizul pentru începerea urmării penale împotriva fostului premier liberal Călin Popescu Tăriceanu în dosarul Sterling.
Ceea ce se întâmplă în această perioadă poate fi o repetiţie generală pentru campania propriu-zisă, iar actorii principali sunt PD-L, PSD şi PNL care îşi joacă şansele în scrutinul din toamnă.
Însă, până la dosarul Tăriceanu, comisia care a anchetat modul în care ministrul Tineretului şi Sporturilor (MTS), Monica Iacob Ridzi, a cheltuit 600.000 de euro de la buget, a finalizat analiza tuturor datelor şi a formulat un verdict final în acest caz. Preşedinta comisiei, Alina Gorghiu a recomandat începerea urmăririi penale pentru ministrul Ridzi, pe care a găsit-o vinovată de delapidare a banilor publici.
EVZ a rescris joi povestea Monicăi Iacob Ridzi. Aceasta provine dintr-o familie de negustori bogaţi şi este depozitara unui capital crescând de antipatie în Petroşani. În ultimii 12 ani, Monica Iacob Ridzi a parcurs drumul de la o tânără introvertită, care combina dansurile populare cu ucenicia la organizaţia de tineret a PD, la un politician cu sânge rece, în stare să opună întrebărilor a zeci de jurnalişti şi parlamentari o indiferenţă totală şi nici un răspuns. Ce s-a întâmplat cu "marii peşti ai corupţiei"?
Scandalul Ridzi nu este nici pe de parte un caz izolat, România având o "solidă" tradiţie în materie de demnitari acuzaţi de încălcarea legii. De-a lungul anilor, mai mulţi miniştri au intrat în atenţia procurorilor, fiind acuzaţi de acte de corupţie.
De la Flotă la Mătuşa Tamara, tema anticorupţie a fost prezentă în dezbaterea publică, mai ales în ani electorali, demnitarii implicaţi în astfel de scandaluri susţinând că sunt victimele unor dosare politice şi făcând trimitere la o justiţie aservită puterii.
Bellu pleacă de la MTS
După decizia comisiei de anchetă a venit şi anunţul lui Octavian Bellu de a-şi da demisia din funcţia de Secretar General al Guvernului. El a menţionat că n-a discutat nici cu premierul Emil Boc, nici un ministrul Monica Iacob Ridzi înainte de a lua această decizie.
Într-un interviu acordat EVZ, Bellu s-a declarat dezamăgit de modul în care MTS îşi desfăşoară activităţile în acest moment şi spune că nu mai avea nicio motivaţie pentru a continua.
Însă, de când cu scandalul izbucnit în jurul Monicăi Iacob Ridzi, anumite surse au declarat la un moment dat că se caută un înlocuitor pentru Ridzi, iar una dintre variante ar fi Octavian Bellu, care nu este însă înregimentat politic. Tocmai de aceea, evz.ro vă invită să dezbateţi dacă: „Este Bellu potrivit pentru a conduce MTS?”
„Prima casă” este într-un bloc vechi din Colentina
Programul guvernamental a demarat miercuri, la sediul unei sucursale BRD, prima bancă semnatară a convenţiei cu Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM.
Ştefan şi Laura Avram, în vârstă de 28 şi, respectiv, 26 de ani, sunt primii tineri care au luat un credit prin programul guvernamental „Prima casă”. După ce s-au căsătorit în luna septembrie a anului trecut, ei stăteau într-un apartament cu o chirie de 350 de euro pe lună.
Justiţia ameninţă cu blocarea prezidenţialelor
Judecătorii din toată ţara au anunţat că nu vor mai intra în sălile de judecată, timp de trei ore pe zi, pentru o perioadă nedeterminată. Protestul lor - considerat ilegal atât de ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, cât şi de procurorul general, Codruţa Kovesi - duce la blocarea sistemului judiciar şi la tergiversarea a mii de procese aflate pe rolul instanţelor. Asta, în condiţiile în care, în România, un banal proces de partaj poate dura chiar şi doi ani.
Dom’ Costel, „albit” de Tribunalul Dolj
Acuzat de comandarea a trei răpiri, fostul director general al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), Constantin Iancu (zis Dom’ Costel), a fost achitat, vineri, de Tribunalul Dolj.
Tribunalul Dolj şi-a motivat decizia de achitare a lui Costel Iancu şi a celorlalţi inculpaţi din dosar prin faptul că nu se întrunesc elementele constitutive ale comiterii vreuneia dintre cele trei infracţiuni de răpire. Altfel spus, faptele nu există. Decizia nu este definitivă şi irevocabilă, iar procurorul DIICOT de caz, Flavius Cristea, a anunţat că va înainta apel. El a adăugat că nu este exclus să solicite strămutarea procesului din zona Olteniei.
Fetiţa care a căzut în puţ nu a supravieţuit
Joi, o fetiţă de aproape trei ani a căzut într-un puţ. Copilul a fost scos la ora 16.45, după o operaţiune de salvare care a durat peste opt ore, şi la care au participat peste 100 de oameni - pompieri şi voluntari. Medicii nu au mai putut decât să declare decesul fetiţei. Blocată în puţ, fetiţa nu a mai dat nici un semn de viaţă încă de la ora 10.00.
Bazac vrea să-i demită pe managerii de spital performanţi
După ce a introdus Co-plata în sistemul medical românescu, ministrul Ion Bazac a mai venit cu o idee, să înlocuiască toţi managerii de spital care nu au pregătire medicală. Prin această ordonanţă se revine, practic, la situaţia de acum trei ani, când directorul de spital putea fi şi medic, şi manager, şi profesor în cadrul Facultăţilor de Medicină.
Medicii de la Spitalul de Copii „Marie-Curie” din Capitală protestează faţă de intenţia ministrului de a-l demite pe directorul Daniel Buzatu de la conducerea unităţii medicale, pe motiv că acesta „nu este medic”. „De ce să fie condiţionată funcţia de manager de spital de pregătirea medicală?! Sunt medicii preferaţi pentru că sunt mai uşor de păcălit, de manipulat?”, se întreabă grupul de protestatari de la „Marie-Curie”.
Summitul G8: economia e încă în pericol
Liderii ţărilor puternic industrializate din grupul G8, reuniţi miercuri în Italia, avertizează că economia mondială se află în continuare în pericol, chiar dacă au apărut unele semne de stabilizare, potrivit unei declaraţii comune a summitului. Concluzia moderat optimistă coincide cu cea formulată de Fondul Monetar Internaţional, care a spus că economia mondială începe să iasă din recesiune, dar că recuperarea va decurge încet şi că sprijinul guvernelor este încă necesar.
Ce-şi doresc femeile: să-l boicoteze pe Berlusconi
Trei profesoare din Italia le-au cerut Primelor Doamne să nu participe la programul rezervat soţiilor de la summit-ul G8. Cele care au venit cu ideea au strâns deja 6.500 de semnături şi au câştigat atenţia presei internaţionale. Carla Bruni, soţia preşedintelui francez, Nicolas Sarkozy, este prima care a reacţionat.
Obama nu dă mâna cu Berlusconi
Summit-ul G8, care se desfăşoară zilele acestea în oraşul italian L'Aquila, din Italia, n-a avut cel mai bun start pentru Berlusconi, care a dorit prin organizarea acestuia să-şi reabiliteze imaginea afectată de scandalurile sexuale. Însă, fără prea mult succes. Preşedintele american l-a ignorat pe Berlusconi, gazda reuniunii celor mai puternici lideri de pe planetă. Fotografii au surpins momentul când Obama nu dă mâna cu Berlusconi. Stare de asediu în nord-vestul Chinei
Zeci de mii de soldaţi şi poliţişti, sprijiniţi de elicoptere şi blindate, s-au făcut zid între minoritarii şi majoritarii beligeranţi. Capitala provinciei chineze Xinjiang, Urumqi, era în stare de asediu după ce autorităţile de la Beijing au mobilizat un impresionant dispozitiv de securitate pentru a preveni noi confruntări între etnicii han şi cei uiguri.