Baschetbalistul american Chauncey Hardy a fost înmormântat azi

Baschetbalistul american Chauncey Hardy a fost înmormântat azi

Funeraliile baschetbalistului american Chauncey Hardy, ucis săptămâna trecută într-un bar din România, au avut loc azi, la ora 18.m ora României, în Middleton.

La aceeaşi oră, în semn de respect faţă de memoria sportivului american, în sala de sport unde echipa CSS Giurgiu dispută partidele oficiale, conducerea clubului sportiv, foştii colegi ai lui Chauncey Hardy şi galeria au ţinut un moment de reculegere. Trupul neînsufleţit al sportivului a fost adus vineri în Statele Unite, fiind însoţit de antrenorul american al echipei române, Theo Evans, şi de coechipierul american Justin Eller, informează site-ul american Greenwichtime. com.   Hardy, în vârstă de 23 de ani, activa la clubul de baschet CSS Giurgiu. El a fost ucis, săptămâna trecută, în timp ce se afla într-un club pentru a sărbătpri victoria asupra unei echipe rivale. Tânărul a fost transferat de la spitalul din Giurgiu la unul din Bucureşti, unde a decedat.

La autopsie, medicii legişti au stabilit că moartea a survenit în urma unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.

Peste 100 de localnici din Middletown, rude şi apropiaţi, s-au adunat sâmbătă pentru a-i aduce un omagiu baschetbalistului şi pentru a cere autorităţilor române să facă dreptate. Versiunile diferite ale tragediei în urma căreia şi-a pierdut viaţa tânărul american şi modul în care au gestionat această problemă autorităţile medicale şi din poliţie au nemulţumit familia Hardy atât de mult, încât rudele sale au decis să organizeze un "marş al conştiinţei".

Ne puteți urmări și pe Google News

Mătuşa sportivului, Charlene Green, şi verişoara sa, Tawana Bourne, au organizat marşul pentru a-l comemora pe Hardy şi a trimite un mesaj autorului atacului. "Vom merge până la capăt pentru a ne asigura că  vei plăti pentru ce ai făcut", a declarat Bourne. CITIŢI ŞI:

  • CAZUL americanului ucis la Giurgiu. Am fost în bârlogul clanului "Butoane"
  • Cazul baschetbalistului american. Procurorii au imagini de la camerele video ale unei benzinării