Funcţionari din primărie, reţinuţi pentru escrocherie

Funcţionari din primărie, reţinuţi pentru escrocherie

Opt persoane, între care interlopul Gheorghe Constantinescu, zis Gigi Boeru, şi patru funcţionari din Primăria Capitalei, au fost reţinute marţi, după-amiază, fiind acuzate de escrocherii imobiliare în Bucureşti, potrivit unor surse judiciare.

Sursele citate au declarat, marţi seară, că anchetatorii au făcut percheziţii acasă şi la locurile de muncă a 14 persoane. Potrivit primelor informaţii despre caz, opt dintre cei cercetaţi ar putea fi acuzaţi de escrocherii imobiliare, urmând să fie prezentaţi instanţei Tribunalului Bucureşti, miercuri dimineaţă, pentru a li se emite mandate de arestare preventivă.

Între persoanele cercetate se numără şi un director de la Direcţia de cadastru din Primăria Capitalei.

În urma percheziţiilor au fost descoperite, printre altele, şi documente de proprietate false.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din vară, Gigi Boeru este cercetat în libertate dar cu interdicţia de a părăsi ţara într-un dosar judecat de Curtea de Apel Bucureşti, el fiind acuzat că a obţinut, prin înşelăciune şi şantaj, de la o societate, un teren de 3,6 hectare pe insula Lacului Fundeni.

Procurorii au cerut arestarea preventivă a lui Gigi Boeru şi a lui Ion Baboi, un alt membru al grupării, însă instanţa a decis ca cei doi să fie judecaţi în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit anchetatorilor, în acest dosar Gigi Boeru este acuzat că, împreună cu alte cinci persoane, ar fi obţinut, prin înşelăciune, fals şi ameninţări, un teren de 3,6 hectare aflat pe insula Lacului Fundeni, în valoare de 800.000 de euro, care se afla în proprietatea legală a unei societăţi comerciale.

Poliţiea Capitalei informa la aceea dată că membrii grupului infracţional, printre care se află şi fostul proprietar al terenului respectiv, sunt acuzaţi că au falsificat mai multe documente pe care le-au folosit apoi pentru a intra în proprietatea terenului de pe insula Lacului Fundeni.

Cei şase au fost depistaţi în urma unei acţiuni organizate de poliţiştii bucureşteni, împreună cu Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi cu sprijinul DGIPI şi SPIR. Astfel, anchetatorii au făcut patru percheziţii la domiciliile membrilor grupării, în urma cărora au găsit documente pe care cei şase le foloseau.

Gigi Boeru, zis Gheorghe Constantinescu, în vârstă de 57 de ani, a fost cercetat şi judecat în mai multe rânduri, în unele cazuri alături de alte persoane cunoscute în mediile infracţionale, precum Fane Spoitoru sau fraţii Florin şi Sotirachi Gostin.

Tot în această vară, în vizorul anchetatorilor s-a mai aflat o grupare de escroci imobiliari care acţionau în Sectorul 5 al Capitalei, printre cele aproximativ 15 persoane cercetate în acest caz numărându-se şi doi funcţionari şi doi agenţi imobiliari. Cei verificaţi în acest dosar au fost trimişi în judecată în două loturi. Sursa: Mediafax