Funar: Nu-mi vine să cred că Vadim nu mai e printre noi

Funar: Nu-mi vine să cred că Vadim nu mai e printre noi

Gheorghe Funar, fost secretar general al PRM, regretă decesul preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu care a colaborat foarte multă vreme.

"Îmi pare foarte rău că s-a prăpădit Vadim. Nici acum nu-mi vine să cred că nu mai e printre noi şi că ne-a părăsit la aproape 66 de ani, în 28 noiembrie ar fi împlinit 66 de ani, suntem din acelaşi leat", a declarat pentru Agerpres, Gheorghe Funar.

Acesta a amintit câteva momente din perioada în care a colaborat cu Corneliu Vadim Tudor.

"Eu am colaborat foarte bine cu Vadim, ne-am cunoscut de prin 1990, când l-am invitat şi a participat, împreună cu alţi colegi, de la Târgu Mureş, aflaţi în conducerea Uniunii Naţionale Vatra Româneacă, la multe manifestări de suflet ale românilor din Ardeal, în special cele de la Târgu Mureş; a fost de multe ori şi la noi în Cluj-Napoca şi a participat la adunări publice. (...) Am colaborat apoi foarte bine în perioada '92-'96, când Vadim era preşedinte al PRM, iar eu eram preşedinte al PUNR şi împreună cu PSM am participat la formarea şi susţinerea Guvernului Văcăroiu. (...) După ce s-a pus la cale şi a fost lichidat PUNR, Vadim a insistat să trec la PRM şi, din 1998, timp de 15 ani, am fost cel mai apropiat colaborator al lui Vadim Tudor, el fiind preşedinte al partidului, eu secretar general", a menţionat Gheorghe Funar.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fostul secretar general a PRM s-a referit şi la divergenţele pe care le-a avut cu Corneliu Vadim Tudor în ultima perioadă.

"Eu m-am abţinut de la divergenţe, de la a le da curs, pentru că am avut suficiente motive pentru a-l aprecia şi a-l susţine în activitatea politică. A fost un politician deosebit de bun, patriot, apreciat, respectat de către români, în care românii şi-au pus nădejdea de multe ori. (...) Din păcate, în ultimii doi-trei ani, Vadim a contribuit decisiv la prăbuşirea PRM şi la scoaterea lui din Parlamentul României. Dar tragem nădejdea că acest partid şi această idee superbă, România Mare, se va menţine pe scena politică românească şi păcat că Vadim n-are şansa să se bucure, să participe la sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. (...) Păcat că ne-a părăsit, mai era nevoie de Vadim în viaţa politică, în cultura românească şi e de admirat tenacitatea cu care s-a bătut pentru apariţia şi menţinerea revistei 'România Mare' şi a ziarului 'Tricolorul'', a mai spus Gheorghe Funar.

Corneliu Vadim Tudor, fondatorul Partidului România Mare, a decedat, luni seară, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, după ce în cursul zilei a fost adus în unitatea medicală pentru probleme cardiace.