Evenimentul Zilei > International > Führer-ii negri din New York. Black Hebrew Israelites
Führer-ii negri din New York. Black Hebrew Israelites

Führer-ii negri din New York. Black Hebrew Israelites

New York se confruntă cu un val de violențe antisemite inspirate nu de suprematiștii albi ci de mișcările naționaliste ale negrilor.

Luna trecută, patru persoane au fost asasinate în Jersey City, în apropiere de New York, de către un cuplu afro-american care s-a inspirat din ideologia antisemită a unei mișcări separatiste negre: Black Hebrew Israelites.

După ce au împușcat un polițist, David Anderson și Francine Graham au intrat într-un supermarket kosher unde au ucis doi membri ai comunității locale evreiești ultra-ortodoxe dar și un imigrant ecuatorian care lucra la un butic.

„Brute” cu „saci de bani”

La câteva zile după aceste crime, o aleasă de culoare a comisiei școlare locale din Jersey City ( Board of Educațion) , Joan Terrell-Paige, s-a arătat indignată, pe Facebook, de emoția generată de această tragedie, în condițiile în care astfel de violențe nu existau până la venirea „brutelor din comunitatea evreiască” având în mâini „saci cu bani” pentru a cumpăra case și terenuri într-un cartier afro-american, „amenințându-i, intimidându-i și hărțuindu-i pe proprietarii negri”.

Speculatorii imobiliari

Joan Terrell-Paige a avansat că ucigașii de la supermarketul kosher, care au fost uciși de forțele de ordine, aveau un mesaj important de exprimat: „vom avea noi curajul să explorăm mesajul lor(…) și să oprim atacurile împotriva comunităților negre din Statele Unite?”

Guvernatorul din New Jersey și primarul din Jersey City i-au cerut să demisioneze dar Joan Terrell-Paige a refuzat să-și părăsească postul. Susținută de unele personalități locale, ea a afirmat că nu dorea decât să lanseze „o dezbatere cu privire la speculatorii imobiliari”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE