Evenimentul Zilei > Sport > Fuga de retrogradare. Țălnar e sigur: „Toate meciurile se vor juca pe teren”
Fuga de retrogradare. Țălnar e sigur: „Toate meciurile se vor juca pe teren”

Fuga de retrogradare. Țălnar e sigur: „Toate meciurile se vor juca pe teren”

Antrenorul echipei FC Brașov crede că „stegarii” vor scăpa de retrogradare și nu se teme de posibilele meciuri „strategice”.

FC Brașov, Viitorul, ACS Poli și Săgeata își vor juca, astăzi, ultima șansă de a-și păstra locul în Liga I. Partidele pe care le vor disputa formațiile aflate în zona fierbinte a clasamentului fac parte din categoria „totul sau nimic”.

Astfel, Gaz Metan – FC Brașov, Săgeata – CFR Cluj, ACS Poli – Chiajna și Viitorul – Ceahlăul sunt jocurile care vor decide soarta „codașelor” din primul eșalon. Bineînțeles, există și suspiciuni legate de corectitudinea disputelor, iar casele de pariuri au intrat deja în alertă.

Meciul de la Mediaș, de care depinde soarta echipei brașovene, nu a fost introdus în oferta caselor de pariuri. Cornel Țălnar, tehnicianul celor de la FC Brașov, a declarat pentru EvZ că varianta unor aranjamente ale celorlalte contracandidate iese din calcul. „Îmi doresc ca cea mai corectă echipă să rămână în Liga I. Nu am nicio îndoială că celelalte meciuri se vor juca pe teren. Este o luptă strânsă, fiecare își dorește să nu retrogradeze, iar FC Brașov nu o va face pentru că elevii mei au avut o evoluție bună în ultima perioadă”, ne-a spus „Țânțarul”. Trebuie menționat faptul că, în cazul în care „galbennegrii” clachează în meciul cu Gaz Metan, orașul Brașov va rămâne fără nicio echipă în Liga I, după ce Corona a pierdut orice șansă de a se salva.

„Proiectul nostru e serios, nu e de pe o zi pe alta”

În tabăra timișorenilor, Ion Timofte, președintele lui ACS Poli, este cât se poate de optimist, în ceea ce privește rămânerea fomației de pe Bega în Liga I. Oficialul a mai spus că nu va fi nicio tragedie dacă gruparea condusă de Dan Alexa va retrograda, deoarece Primăria Timișoara va continua să finanțeze clubul.

„Eu pornesc de la premisa că toate meciurile se vor juca onest, iar noi vom învinge și ne vom salva, dar, dacă vom retrograda nu înseamnă că echipa va muri. Am vorbit cu autoritățile din Timișoara și mi-au dat asigurări că vom continua și în liga secundă. Proiectul nostru este serios, nu e de pe o zi pe alta”, a conchis Timofte. Ghinionul bănățenilor este că au reușit să obțină doar o singură victorie în ultimele opt partide, iar șansele de salvare ale echipei s-au diminuat.

Mai mult, ACS Poli Timișoara are urgent nevoie de o victorie în jocul contra Chiajnei, dar stă și la mâna celorlalte rezultate. În urma acestor partide se vor afla și celelalte două echipe care vor părăsi prima scenă a fotbalului românesc, după „lanterna roșie” Corona Brașov și FC Vaslui, clubul care a retrogradat din cauza problemelor financiare.