Un caz real, o viață trăită pe ascuns. Continuarea unei poveşti care, cu două decenii în urmă, cutremura milioane de cititori din întreaga lume „Numele meu este Mahtob”.
Mahtob și povestea sa de viață trăită sub acoperire. „Numele meu este Mahtob” continuă istoria din 1987. Atunci, Betty Mahmoody publica o carte ce avea să devină bestseller internaţional, „Nu fără fiica mea”, în care relata experienţa terifiantă trăită după ce şi-a urmat soţul iranian în ţara natală a acestuia, unde a fost apoi ţinută prizonieră împreună cu fiica sa în vârstă de patru ani. În 1991, romanul a fost ecranizat, cu Sally Field şi Alfred Molina în rolurile principale.
După aproape treizeci de ani, fiica, Mahtob Mahmoody, completează povestea. „Numele meu este Mahtob” nu e doar şirul de întâmplări trăite sub imperiul captivităţii şi al fricii în Iran, ci şi istoria urmărilor pe care această experienţă le-a avut.
Întoarsă în America după ce a reuşit să evadeze împreună cu mama sa, Mahtob trăieşte cu spaima de a fi răpită din nou, are coşmaruri repetate şi la şcoală este înscrisă sub un nume fals, ameninţată în fiece clipă de umbra tatălui.
„Numele meu este Mahtob” e povestea unei tinere puternice care, în ciuda experienţelor prin care a trecut şi a unei boli ce îi pune viaţa în pericol, reuşeşte să răzbată, să găsească puterea de a-şi ierta tatăl abuziv, regăsindu-şi astfel pacea şi bucuria de a trăi. „Numele meu este Mahtob”, de Mahtob Mahmoody, a apărut la Editura Polirom, în traducerea Ioanei Georgescu, şi în ediţie digitală.
„Un nou capitol în istoria frămîntată a unei familii şi în acelaşi timp un alt exemplu cutremurător al felului în care decizii politice lipsite de raţiune pot frînge destinul a mii de familii”, scrie Libro.
Mahtob Mahmoody (n. 1979, Houston, Texas) este licenţiată în psihologie la Michigan State University şi desfăşoară o activitate susţinută în sprijinul persoanelor cu afecţiuni psihice. Publicat în 2015, „Numele meu este Mahtob” a devenit imediat bestseller internaţional.