Evenimentul Zilei > International > FSB a dat iama în tătarii din Crimeea
FSB a dat iama în tătarii din Crimeea

FSB a dat iama în tătarii din Crimeea

Serviciul Federal de Securitate din Rusia, FSB, Serviciul Federal de Securitate din Rusia, continuatorul KGB, a anunțat că a reţinut în Crimeea 20 de etnici tătari suspectați de implicare în activităţile Hizb ut-Tahrir, mişcare interzisă în Rusia pentru că este considerată organizaţie teroristă.

Potrivit FSB, persoanele reţinute ar fi desfăşurat "activităţi anticonstituționale, bazate pe doctrina înfiinţării unui aşa-numit califat global şi a distrugerii instituțiilor societății seculare, vizând răsturnarea prin forță a actualei conduceri".

Reprezentanţii FSB susţin, potrivit RRA, că, în timpul percheziţiilor, în locuinţele celor reţinuţi au fost găsite cantităţi considerabile de material de propagandă aparţinând Hizb ut-Tahrir.

 Între timp, Kievul a anunţat că a informat Consiliul Europei şi Uniunea Europeană cu privire la reţinerile operate, miercuri, 27 martie, de forţele de ocupaţie din Crimeea în rândul activiştilor de etnie tătară din peninsula anexată.

Potrivit reprezentantului permanent al Ucrainei la Consiliul Europei, Dmitro Kuleba, "de data aceasta, Ucraina așteaptă nu doar tradiţionala îngrijorare, ci măsuri concrete de protejare a drepturilor tătarilor din Crimeea".

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: