Primul zbor cu un avion supersonic MIG – 21 Lancer al unei femei pilot din Armata României a avut loc, acum 9 ani, la Bacău, anunță Minsterul Apărării Naționale (MApN). Cea care a reușit această performanță este căpitan Simona Maierean, cea care a împlinit, marți, 34 de ani.

Simona Maierean, născută în Comănești, județul Suceava este singura femeie pilot din România care s-a alăturat forțelor aliate – zece state membre NATO, la care se adaugă Suedia și Finlanda – care fac parte din Strategic Airlift Capability (SAC).

Azi dorim să îi urăm „La mulţi ani! Sănătate şi numai realizări, Simona! Cer senin!”, a transmis MApN.

„Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis şi anume acela de a zbura, îţi evaluezi toate posibilităţile”, este postarea pe Facebook a Simonei.

După primul zbor la bordul unui MiG 21 LanceR cu dublă comandă, efectuat la 13 martie 2009, după primul zbor pe MiG la simplă comandă, realizat la 30 iulie 2009, și după obținerea certificării de copilot pe C-27 Spartan, Simona Maierean a fost selectată, anul trecut, pentru o misiune de trei ani în Ungaria, pentru a se alătura Forțelor Aeriene ale NATO care fac parte din programul SAC, vederea instruirii pe C-17 Globemaster III, aparate de transport strategic construite de Boeing Integrated Defense Systems.