Fobiile sexuale, bolile care alungă partenerii şi provoacă afecţiuni ale inimii

Fobiile sexuale, bolile care alungă partenerii şi provoacă afecţiuni ale inimii

Fobiile sexuale afectează nu doar viaţa de cuplu, ci şi sănătatea. Se manifestă prin aritmii, greaţă şi dificultăţi de respiraţie.

Mai puţin cunoscute, fobiile sexuale au manifestări neobişnuite, începând cu frica de orice întrebare sau imagine cu conotaţie sexuală şi terminând cu teama de a avea erecţie.

Pe lângă faptul că nu pot aborda uşor subiecte pe teme sexuale şi au relaţii puţine spre deloc, persoanele în cauză au o serie de simptome, de la dificultăţi de respiraţie la aritmii. Traumele din copilărie şi religia

EROTOFOBIA este frica de orice obiect, persoană, întrebare sau acţiune legată de sex. "Această fobie îmbracă multiple manifestări- frica de nuditate, de imagini pornografice, cât şi frica de educaţie sexuală- lucruri ce pot compromite viaţa intimă", explică dr. Roxana Mischianu, medic psihiatru sexolog.

Ne puteți urmări și pe Google News

În unele cazuri, erotofobia poate apărea ca simptom al unor tulburări de personalitate. Surprinzător, nu se manifestă doar psihic, ci şi clinic, prin dificultăţi de respiraţie, accelerarea pulsului, bătăi neregulate ale inimii, transpiraţii şi senzaţia de greaţă.

Deşi cauzele exacte nu se cunosc, cei care au studiat fenomenul spun că, în general, persoanele traumatizate în copilărie (victime ale violurilor, răpirilor) sau educate într-un spirit prea religios ajung să dezvolte această tulburare.

"Boala, care poata afecta serios sănătatea mintală, se tratează prin terapie (inclusiv tehnici de relaxare şi meditaţie) şi antidepresive", adaugă medicul.

MEDORTOFOBIA este teama anormală de intrarea penisului în erecţie, o tulburare mult mai răspândită decât s-ar crede.

Cauzele au legătură cu anumite traume din trecut, iar simptomele fizice sunt asemănătoare celor din erotofobie. Majoritatea terapiilor se bazează chiar pe expunerea pacientului la situaţia care îi declanşează fobia.

Pentru determinarea fobiei, experţii au dezvoltat chiar şi un test online de şapte întrebări care poate fi accesat la adresa http://www.changethatsrightnow.com/medorthophobia/online-test/.

Aceste tulburări se tratează chiar prin expunerea pacientului la situaţia care îi declanşează fobia Bărbaţi care evită virginele

Partenofobia reprezintă teama exagerată de fete tinere, virgine. Printre simptomele acestei fobii se numără sentimentul acut de teroare, tremurat, dificultăţi de respiraţie, puls crescut, senzaţia de gură uscată, greaţă, anxietate şi chiar pierderea cunoştinţei.

Chiar dacă realizează că teama este nejustificată, partenofobul nu se poate controla. Tratamentul include atât medicaţie cu antidepresive, dar mai ales psihoterapie, terapie comportamentală, hipnoză, controlul respiraţiei, vizualizare etc. Citiţi şi:

  • 5 mituri dărâmate despre sex
  • 10 metode foarte simple pentru a face partidele de sex mult mai lungi
  • Bărbaţii români cu o viaţă sexuală satisfăcătoare sunt mai fericiţi
  • O viaţă sexuală mai bună în 2012. Cinci idei pentru reuşită
  • Cât de des ne gândim la sex?
  • 5 boli care apar de la prea mult sex