În realitate, aleşii au amânat doar achiziţionarea acestora pentru luna ianuarie, de teama consecinţelor pe care gestul lor l-ar putea avea la alegerile parlamentare.

În şedinţa conducerii Senatului de dinaintea votului, Doru Ioan Tărăcilă (PSD) i-a îndrumat chiar pe chestorii care s-au ocupat de redactarea raportului cum să taie „temporar“ maşinile din buget. „Se va face rectificarea bugetară şi vom aduce suma care trebuie. Ceea ce a deranjat, pe televiziuni, au fost achiziţiile, în special în acest domeniu“, a spus Tărăcilă, potrivit stenogramei şedinţei, fiind susţinut de noul preşedinte al Senatului, Ilie Sârbu, şi de secretarul general, Dan Vasiliu.

„O să facem un gest de favoare şi o să scoatem achiziţionarea de Dacii Logan. Fiţi convinşi că primul lucru pe care-l va face viitorul parlament, în luna ianuarie, va fi să cumpere maşini“, a conchis Tărăcilă. La vot a fost înregistrată o singură abţinere, iar restul senatorilor s-au pronunţat pentru.

În urma jocului de imagine, bugetul s-a subţiat cu circa 7 milioane de lei, ajungând în total la 146 de milioane de lei. Chiar şi aşa, a fost depăşită cu 17 milioane de lei limita stabilită de Ministerul Economiei şi Finanţelor, de 129 de milioane de lei.