Frica de alegeri amână Daciile Senatului

Frica de alegeri amână Daciile Senatului

Senatorii şi-au aprobat ieri bugetul pe anul 2009, renunţând de faţadă la achiziţionarea celor 140 de maşini destinate birourilor senatoriale.

În realitate, aleşii au amânat doar achiziţionarea acestora pentru luna ianuarie, de teama consecinţelor pe care gestul lor l-ar putea avea la alegerile parlamentare.

În şedinţa conducerii Senatului de dinaintea votului, Doru Ioan Tărăcilă (PSD) i-a îndrumat chiar pe chestorii care s-au ocupat de redactarea raportului cum să taie „temporar“ maşinile din buget. „Se va face rectificarea bugetară şi vom aduce suma care trebuie. Ceea ce a deranjat, pe televiziuni, au fost achiziţiile, în special în acest domeniu“, a spus Tărăcilă, potrivit stenogramei şedinţei, fiind susţinut de noul preşedinte al Senatului, Ilie Sârbu, şi de secretarul general, Dan Vasiliu.

„O să facem un gest de favoare şi o să scoatem achiziţionarea de Dacii Logan. Fiţi convinşi că primul lucru pe care-l va face viitorul parlament, în luna ianuarie, va fi să cumpere maşini“, a conchis Tărăcilă. La vot a fost înregistrată o singură abţinere, iar restul senatorilor s-au pronunţat pentru.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma jocului de imagine, bugetul s-a subţiat cu circa 7 milioane de lei, ajungând în total la 146 de milioane de lei. Chiar şi aşa, a fost depăşită cu 17 milioane de lei limita stabilită de Ministerul Economiei şi Finanţelor, de 129 de milioane de lei.