FRF ne dă o veste mare: „Peste 6 ani vom avea 2.300 de kilometri de autostradă”

FRF ne dă o veste mare: „Peste 6 ani vom avea 2.300 de kilometri de autostradă”

Federaţia Română de Fotbal spune că în anul 2020 România va avea 2.300 de kilometri de autostradă! Afirmaţia a fost făcută în dosarul de candidatură pentru Campionatul European din 2020!

Dumitru Mihalache, directorul de programe al FRF, a declarat pentru ziare.com că una dintre promisiunile din dosarul de candidatură către UEFA este că România va avea nu mai puţin de 2300 de kilometri de autostradă până în 2020!

„S-au solicitat informaţii despre infrastructura de transport existentă şi cea care urmează să fie realizată până în 2020.

Nu se cere o garanţie semnată în acest sens de autorităţi, însă, din datele pe care le deţinem până în prezent, Bucureştiul va fi legat, până în 2020, cu autostrăzi pe relaţia Vest, până la Nădlac, pe direcţia Nord-Vest, până la Oradea, şi Nord-Est, până la Iaşi şi apoi la graniţa cu Republica Moldova.

Ne puteți urmări și pe Google News

În total vor fi circa 2.300 de kilometri de autostradă existenţi pînă în 2020.

Nu suntem în posesia unor sume privind aceste investiţii şi nici nu cunoaştem dacă ele vor fi realizate şi prin accesarea unor fonduri europene", a explicat Mihalache.

România are în prezent trei autostrăzi mari şi late: Bucureşti - Piteşti, Bucureşti - Constanţa şi Bucureşti - Ploieşti, plus câteva tronsoane în Transilvania.