Freelancerii sunt cei mai FERICIŢI oameni deşi muncesc mai mult decât restul

Pentru început trebuie înţeles rolul unui freelancer care nu are o viaţă tocmai uşoară. Pe lângă faptul că trebuie să fie creativ, el se obligă să înţeleagă nevoile clientului de la prima întrevedere. Asigură totodată şi garantează succesul în aşa fel încât să mulţumească pe cel i-a cerut serviciile.

Deși freelancerii au o viață plină de incertitudini, potrivit unui nou studiu, ei sunt cei mai fericiți oameni, dar și cei mai devotați angajați.

Să lucrezi ca freelancer poate fi mai mult greu decât uşor. Acest job poate fi unul temporar sau unul de lungă durată, în funcţie de cât doreşte să muncească fiecare.  Nu-şi asigură un salariu permanent, nici o pensie dacă nu se ocupă personasl de asta, însă poate fi foarte eficient pentru cei care nu doresc să aibă un job stabil, sau cei care vor ceva în plus de la viaţă. Este liber să-şi pună în aplicare creativitatea când vrea şi unde vrea.

Specialiștii susțin că cei care lucrează pe cont propriu sunt mai productivi şi mai fericiţi. Una dintre concluziile studiului spune că un freelancer se simte mai util, în comparație cu un corporatist, și e convins că are mai multe oportunități pentru creșterea personală.

Pe principiul eu când vreau să fluier, fluier, să fii propriul tău șef înseamnă să fii mai responsabil, mai independent din punct de vedere profesional, mai liber în exprimare, dar și cel mai dur critic al tău.

„Ei au libertatea de a inova, să-și exprime punctele de vedere și să concureze cu alte companii și oameni”, a explicat co-autor al studiului, profesorul Peter Warr de la Universitatea din Sheffield.

Se pare că în prezent peste 53 de milioane de americani sunt freelanceri, iar estimările arată că până în 2020, 40% din forța de muncă la nivel global va fi formată din liberi profesioniști, care vor lucra pe proiecte, în baza unui contract pe perioadă determinată Noizz.ro.