Un profesor din Gorj a făcut publice subiectele de examen de la examenul de capacitate, susținut de elevii de clasa a optă, la scurt timp după ce plicurile au fost deschise.
Gestul profesorului Aurel Chelea de la Școala Gheorghe Tătărăscu, din Târgu Jiu, este inexplicabil, susțin cei care îl cunosc, cu atât mai mult cu cât acesta este și membru în comisia de examinare de la nivelul școlii. Practic, gestul făcut de profesorul Chelea nu mai putea afecta buna derulare a examenului de capacitate, susținut de elevi la proba de limba și literatura română, mai ales că examenul începuse, iar orice sursă de inspirație a fost lăsată de elevi la intrarea în sălile de examen.
Potrivit polițiștilor din Gorj, profesorul a postat subiectele de examen pe contul său de facebook dar și pe un grup de pe wattsup al școlii, fiind reclamat la Poliția Gorj, pentru divulgarea subiectelor de examen.
”La data de 15 iunie. a.c., ora 9.15, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Târgu Jiu au fost sesizați de către un reprezentant al unei unități de învățământ din municipiul Târgu Jiu, cu privire la faptul că, un bărbat de 39 de ani, din comuna Bengești Ciocadia, profesor în cadrul unității școlare, în timp ce se afla în comisia de supraveghere a examenului de evaluare, desfășurat în incinta școlii, în calitate de profesor asistent, ar fi fotografiat subiectele examenului și le-a postat pe grupul de comunicare al unității de învățământ. În cauză s-a întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu”, au comunicat cei de la Inspectoratul de Poliție al Județului Gorj.
Pentru buna funcționare a examenului de capacitate, Inspectoratul Școlar Gorj a luat măsurile dispuse de Ministerul Educației Naționale. Fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini, etc).
De asemenea, se va realiza curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţei uşii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide, iar intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen şi alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.