În minutul 30 al fiecărei partide din prima divizie, locurile “ultraşilor” au rămas goale, aceştia părăsind stadioanele în semn de răspuns la apelul lansat vineri de “Fratria”, principala asociaţie a suporterilor celui mai popular club din ţară, Spartak Moscova, transmite Agerpres.

Pe data 1 decembrie, cu câteva ore înaintea celui mai aşteptat meci al sezonului, dintre Zenit Sankt Petersburg şi Spartak Moscova, între 150 şi 200 de suporteri de la clubul moscovit au fost arestaţi pe străzile celui de-al doilea oraş ca mărime din Rusia.

“Arestări arbitrare, fără explicaţii”, a denunţat Fratria. Deşi suporterii celor două cluburi sunt cunoscuţi pentru animozitatea lor şi meciul a fost considerat unul cu risc, niciun act violent nu a fost semnalat.

Un martor, citat de agenţia de presă R-Sport, a relatat “descinderi ale poliţiei în baruri, pe străzile din oraş. Persoanele rezidente în Moscova au fost arestate şi conduse la comisariatul de poliţie, fiind acuzate de huliganism”.

Printre suporterii arestaţi, responsabilul unui alt grup de fani ai lui Spartak a fost condamnat la un şi jumătate de interdicţie pe stadion pentru insulte aduse lui Artem Dziuba, unul din starurile lui Zenit Sankt Petersburg şi al selecţionatei Rusiei, devenit inamicul nr. 1 al clubului moscovit.