Fratele vitreg al președintelui afgan a fost asasinat

Fratele vitreg al președintelui afgan a fost asasinat

Ahmad Wali Karzai, fratele vitreg al președintelui afgan Hamid Karzai, a fost asasinat astăzi, a confirmat Wahee Omar, purtătorul de cuvânt al președinției afgane, relatează BBC.

Primele informații arătau că Wali Karzai fusese grav rănit. Fratele președintelui Karzai ocupa funcția de președinte al Consiliului Provincial din Kandahar și era unul dintre cei mai influenți oameni din Afganistan. Un politician controversat, acuzat în repetate rânduri de corupție, fratele președintelui afgan a fost vizat de mai multe astfel de tentative de asasinat, ultima având loc în 2009. Primele informații arată că Ahmad Karzai ar fi fost împușcat de una din gărzile sale de corp în locuința sa din Kandahar. El a murit la spital. Mâna talibanilor Wali Karzai era un susținător înfocat al prezenței militare americane în Afganistan, motiv pentru care forțele străine au închis ochii la presupusa sa implicare în trafic de droguri. Talibanii au revendicat imediat asasinatul comis astăzi, salutând „cel mai mare succes” al lor de la anunţul privind reluarea ofensivei de primăvară, în Afganistan, informează AFP, citată de Agerpres.

Un purtător de cuvânt taliban, Yousuf Ahmadi, a indicat telefonic că mişcarea l-a însărcinat cu efectuarea operaţiunii pe Sardar Ahmad, bodyguardul lui Wali Karzai.

Ne puteți urmări și pe Google News