Rebeca Plantier este fondatorul comunităţii online care are scopul de a inspira femeile trecute de 50 de ani. Jurnalista-scriitoare are şi un ghid elaborat cu obiceiurile sănătoase de la care francezii nu se abat niciodată. Articolele ei au apărut în Salon, Business Insider, Elephant Journal, KrisCarr.com, EatLocalGrown, Matador Network și multe altele, notează huffingtonpost.

Vă prezentăm 20 de reguli de la care franţuzoaicele nu se abat niciodată:

1. Modul activ de viață trebuie păstrat la orice vârstă: În Franța modul activ de viață este o parte din cultura națională, la care nu se renunță odată cu înaintarea în vârstă. Francezii fac camping, merg la munte, joacă tenis, practică schi etc.

2. Simțul umorului – un antioxidant puternic: Celebrul sarcasm franțuzesc le ajută pe femei să nu-și privească vârsta ca pe o dramă. În nici o altă limbă nu sunt atâtea proverbe și zicale despre activitatea și pasiunea femeilor în vârstă.

3. Mâncarea în centrul atenției: Toată lumea cunoaște că francezii sunt obsedați de mâncare, dar, spre deosebire de americani, această obsesie nu e orientată spre cantitate, ci spre calitatea mâncării. În general franțuzoaicele mănâncă puțin.

4. Înaintând în varstă, franțuzoaicele își permit tot mai mult: Odată ce copiii cresc și devin de sine stătători, prioritățile franțuzoaicelor se orientează spre sine. Rebecca numește acest fenomen drept „egoism sănătos”.

5. Garderoba devine mai mică, dar mai scumpă. Și, bineînțeles, mai calitativă: Chiar și femeile cu venituri medii își cumpără lucruri mai valoroase și mai comode: haine din mătase și cașmir, încălțăminte calitativă, gentuțe elegante. Toate acestea formează un acel stil grațios caracteristic franțuzoaicelor.

6. Viața socială se dezvoltă: Spre deosebire de femeile din alte țări, odată cu înaintarea în vârstă franțuzoaicele devin tot mai active. Copiii și gospodăria nu mai necesită atâta atenție, deci e perioada perfectă pentru a merge la petreceri, în ospeții, la restaurante, expoziții etc.

7. Vârsta nu este o boală și nu necesită tratament: Franțuzoaicele (dar și francezii) au o atitudine calmă față de vârstă și riduri. Lipsa acestora, precum și operațiile estetice evidente, provoacă mai curând un surâs ironic decât admirație.

8. La orice vârstă poți purta lucrurile în care arăți bine: Franțuzoaicele de orice vârstă nu au nici o problemă să poarte fuste până la genunchi sau blugi strânși pe corp. În Franța nu există ideea de „vârstă nepotrivită” pentru anumite haine, mama și fiica de multe ori preferă hainele de același brand.

9. Viața sexuală nu are limite de vârstă: Dimpotrivă, în Franța se consideră că după 40 de ani vine a doua tinerețe. Asta e și bine și rău totodată, scrie Rebecca, fiindcă pe de o parte femeile se simt iubite și apreciate, iar de cealaltă parte – în această categorie de vârstă este apogeul divorțurilor.

10. Totul este permis, dar cu măsură: Vin, cafea, dansuri și distracții până târziu – Rebecca descrie modul de viață al prietenei sale franțuzoaice de 52 de ani, menționând că ea nu face niciodată abuz de acestea, păstrând o măsură inteligentă în toate.

11. Franțuzoaicele au grijă de tendințele modei, dar nu în mod exagerat: Ele preferă haine și încălțăminte confortabilă. Și nu economiesc pe parfum.

12. Franțuzoaicele spun: „Pentru a-ți crește dispoziția, uneori este suficient să-ți speli capul”.

13. Franțuzoaicele au coafuri clasice, preferă simplitatea. Cel mai mult cheltuie pe produsele de îngrijire a pielii. Astfel, salonul de frumusețe este deseori înlocuit cu vizitele la dermatolog.

14. Marea parte a franțuzoaicelor nu au probleme cu aspectul exterior și silueta. Ele spun: „Cinci minute mănânci – o viață rămâne pe șolduri.

15. Ele preferă produse naturale și nu refuză plăceri culinare mici: Franțuzoaicele mănâncă multe legume și fructe și beau multă apă. Beau și vin, de cele mai multe ori sec.

16. Franțuzoaicele aleargă dimineața: Cu orice ocazie merg pe jos, preferă scările în locul liftului. Iar cea mai plăcută, benefică și eficientă gimnastică este sexul!

17. 65% dintre franțuzoaice, făcând cunoștință cu un bărbat, remarcă parfumul acestuia. Cel mai plăcut cadou pentru ele sunt bijuteriile. Nu se grăbesc să-și oficializeze relația și pe primul loc este serviciul.

18. Franțuzoaicele pun mare accept pe pasiune. Ele iubesc puțin, puternic, pasional, la nebunie, până la moarte, dar în totalitate.

19. Franțuzoaicele își spun:Mai bine să regreți că ai făcut, decât să regreți că nu ai făcut niciodată.”

20. Franțuzoaicele preferă să trăiască și nu să supraviețuiască: Pentru ele nu este important să lungească lucrurile, dar să le trăiască din plin. Dacă doriţi să aflaţi şi mai multe puteţi citi AICI