Evenimentul Zilei > International > Franţa vrea să combată prostituţia pedepsindu-i pe clienţi. Ce riscă persoanele care fac sex pe bani
Franţa vrea să combată prostituţia pedepsindu-i pe clienţi. Ce riscă persoanele care fac sex pe bani

Franţa vrea să combată prostituţia pedepsindu-i pe clienţi. Ce riscă persoanele care fac sex pe bani

Parlamentul francez susţine o rezoluţie de combatere a prostituţiei, care prevede sancţionarea cu amendă sau închisoare pentru clienţii prostituatelor.

Adunarea Naţională a votat ieri această rezoluţie, ce urmează să devină lege, cel mai probabil după alegerile din 2012, relatează BBC.

Textul rezoluţiei, inspirat după modelul suedez, prevede o amendă de 3.000 de euro (4.000 de dolari) şi şase luni închisoare pentru cei care apelează la serviciile prostituatelor.

Mai multe ONG-uri au criticat rezoluţia, susţinând că încalcă drepturile prostituatelor. Contestatarii acestui demers s-au adunat aseară, la Paris, purtând lozinci pe care scria „Sexul este muncă” şi „Prostituţie – Nu Reprimare – Nu Pedeapsă – Drepturi”.

„Pedepsirea clienţilor le va priva pe prostituate de dreptul la muncă, dându-le clienţilor mai multă putere asupra lor şi împingându-le spre intermediari, pentru a putea munci”, a declarat o avocată.

Se estimează că aproximativ 20.000 de femei parctică prostituţia în Franţa, 90% dintre ele fiind din alte ţări precum România, Bulgaria, China sau Nigeria.

Autorităţile de la Paris au promis încă din anii 60 că vor interzice acest fenomen.
În 1999, guvernul suedez a introdus în legislaţie incriminarea celor care dau bani prostituatelor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: