Franţa va investi un miliard de euro în programul nuclear al viitorului

Franţa va investi un miliard de euro în programul nuclear al viitorului

Franţa va aloca un miliard de euro programului nuclear al viitorului, în special tehnologiilor de a patra generaţie, şi va consolida cercetarea în domeniul siguranţei din acest sector în care "are un avans recunoscut" faţă de alte ţări, a declarat astăzi preşedintele francez Nicolas Sarkozy, reafirmându-şi încrederea în energia atomic, scrie ziarul le Figaro.

Liderul francez a făcut acest anunţ într-o conferinţă de presă în care a vorbit despre un împrumut de 35 de miliarde de euro contractat la sfârşitul lui 2009 şi al cărui scop este promovarea investiţiilor în sectoarele de viitor.

"Avem voinţa de a investi în continuare în siguranţa nucleară. Nu există deocamdată alternativă la acest sector", a insistat şeful statului francez, în contextul în care mai multe ţări europene se distanţează de această industrie, mai ales Germania, care, după catastrofa de la centrala niponă Fukushima, a anunţat renunţarea progresivă la energia nucleară până în 2022.

Sarkozy a asigurat totodată că Franţa investeşte masiv și în energiile regenerabile, rezervând acestui sector 1,3 miliarde de euro din împrumutul contractat. El a mai subliniat că, de xemplu, investiţiile în tehnologia energiei solare au crescut de 100 de ori de când el a devenit preşedinte, în 2007.

Ne puteți urmări și pe Google News