Evenimentul Zilei > International > „REVOLUȚIE” în Franța. Sunt SUTE de persoane ARESTATE. Tensiuni ENORME în RĂZBOIUL dintre „Vestele Galbene” și Macron
„REVOLUȚIE” în Franța. Sunt SUTE de persoane ARESTATE. Tensiuni ENORME în RĂZBOIUL dintre „Vestele Galbene” și Macron

„REVOLUȚIE” în Franța. Sunt SUTE de persoane ARESTATE. Tensiuni ENORME în RĂZBOIUL dintre „Vestele Galbene” și Macron

Franța. Administrația Macron a trecut la reprimarea „vestelor galbene”: 481 de persoane reținute și alte 211 plasate în arest preventiv.

Anunțul a fost făcut de premierul Edouard Philippe, citat de AFP, preluată de Agerpres. Cei aproape 600 de manifestanți arestați sau reținuți face ca numărul celor ridicați de forțele de ordine să fie mai mare decât totalul reţinerilor – 412 – efectuate în capitală la manifestaţiile de pe 1 decembrie. 

„Vreau încă o dată să mulţumesc tuturor celor – responsabili politici, sindicali şi ai diferitelor asociaţii, precum şi cetăţeni – care au făcut apel la calm astfel încât francezii care vor să îşi exprime revendicările să nu se amestece cu cei care vor să distrugă şi să se lupte cu forţele de ordine”, a declarat Edouard Philippe.

Şeful guvernului din Franța a făcut aceste declaraţii la ieşirea de la o reuniune la Ministerul de Interne și a anunțat că a fost mobilizat un dispozitiv de securitate „excepţional prin mijloace, excepţional prin organizarea pe care am făcut-o”. 

Autorităţile din Franța, care se tem să nu fie reluate la Paris scenele de revoltă urbană de săptămâna trecută, au întărit controalele în gări şi desfăşoară sistematic percheziţii în jurul locurilor de manifestaţie. 

Tensiunea era în creştere sâmbătă în apropiere de Champs-Elysées, la Paris, unde forţele de ordine au lansat primele gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor din mişcarea 'vestelor galbene', adunaţi cu miile să protesteze, cerând demisia lui Macron