Franța: Nicolas Sarkozy își anunță oficial candidatura la alegerile prezidențiale mâine seară

Franța: Nicolas Sarkozy își anunță oficial candidatura la alegerile prezidențiale mâine seară

Președintele francez Nicolas Sarkozy își va anunța, mâine, candidatura pentru un nou mandat la alegerile prezidențiale, pe postul de televiziune TF1, informează ”Le Figaro”, citând surse oficiale.

Anunțul va fi făcut în timpul jurnalului TF1, de la ora locală 20.00. Cu 10 săptămâni înainte de primul tur al scrutinului din 22 aprilie, actualul lider de la Elysee își va face oficial intrarea în cursă, pe fondul unei scăderi dramatice a popularității și al problemelor provocate de criza economică.

Anunțul privind lansarea candidaturii era așteptat spre finalul acestei săptămâni, însă Sarkozy şi-a devansat calendarul, probabil și din cauza faptului că principalul său adversar, socialistul Francois Hollande, este considerat favorit în sondaje. Echipa de campanie a liderului de la Elysee este convinsă însă că, prin lansarea oficială a candidaturii, Sarkozy va reuși să câștige teren în fața lui Hollande.

Preşedintele speră astfel să atragă atenţia în faţa adversarului său socialist, care va organiza în acelaşi moment o mare reuniune publică, a doua de acest fel, la Rouen, oraşul său natal. În ultimele săptămâni, Sarkozy a încercat să se identifice cu imaginea de apărător  al valorilor tradiționale, dar și drept o mână forte în soluționarea crizei economice din Europa. Într-un interviu acordat de curând pentru ”Le Figaro” liderul de la Elysee a subliniat faptul că va miza pe o agendă conservatoare, promițând că se va opune mariajelor gay și eutanasiei și că va restricționa imigrația. Cele mai recente sondaje de opinie îl creditează, la primul tur de scrutin, pe candidatul socialiștilor, Francois Hollande, cu 29,5 procente, în timp ce Sarkozy este cotat cu 25,5 procente. În al doilea tur, din 6 mai,  Hollande ar obține 56% din voturi, iar Sarkozy ar ieși pe locul al doilea, ciu 44 de procente.

Ne puteți urmări și pe Google News