"Franţa, pe teren minat"

"Franţa, pe teren minat"

Cotidianul francez L'Equipe a scris astăzi, înaintea meciului dintre selecţionata României şi cea a Franţei, că echipa lui Domenech luptă la Constanţa pentru a-i da o şansă selecţionerului să rămână în funcţie şi pentru calificare.

"Meci de cotitură"

"România n-a mai bătut Franţa din 1972, de atunci fiind patru victorii franceze şi două egaluri. Abilitatea de a se apăra bine, de a contraataca şi a miza pe câteva accelerări şi lovituri libere ale lui Mutu, poate fi capcana perfectă pentru o echipă prea dornică şi inadaptatat mental pentru luptă, cum e Franţa", a scris publicaţia franceză, France Football.

"Un meci al temerilor"

Ne puteți urmări și pe Google News

Cotidianul Le Figaro a scris în ediţia de astăzi că disputa România-Franţa va fi "un meci capital, al pericolelor, pentru selecţioner şi pentru viitorul echipei. Un meci al temerilor. Franţa îşi ţine respiraţia. O înfrângere pe malul Mării Negre ar însemna o ruptură în procesul de reconstrucţie şi ar pune vicecampioana lumii într-o situaţie delicată în grupă. Poate fi slăbiciunea adversarului şansa lui Domenech? Umilită acasă de Lituania, România vine după o victorie mică cu modesta Feroe. Şi Piţurcă are scaunul fierbinte. Un meci cu Franţa are o însemnătate aparte pentru această mică ţară din sud estul Europei. Atmosfera promite să fie tensionată".

"Ziua decisivă românească"

Publicaţia La Voix des Sports a scris despre "ziua decisivă românească". "La Marea Neagră, România încearcă să urmeze contorul vieţii, chiar dacă Piţurcă şi oamenii săi trec printr-o zonă cu turbulenţe după înfrângerea cu Lituania. Meciul din 1995, când trupa lui Jacquet se lansa în fotbalul mare chiar după o victorie cu omânia, este departe, dar evocator", a notat cotidianul francez.

"Franţa într-o confruntare a tuturor riscurilor"

"Domenech îşi joacă viitorul, iar Franţa calificarea. Albaştrii se află în faţa unui mare meci. Domenech încă are trecere în faţa Consiliului Federal. Mulţi oficiali visau o demisie a lui Domenech după victoria cu Serbia, o retragere glorioasă ca a amiralului Nelson la Trafalgar, o victorie a morţii", a scris astăzi Liberation.

"Franţa trebuie să excludă România din cursa calificării"

"O înfrângere ar lăsa urme în tabăra română în cazul unui nou pas greşit acasă. Se joacă aproape de Delta Dunării şi de Ucraina. Constanţa e un mare port, al doilea în Europa după Rotterdam. Un tărâm al rugbyului, totodată", a scris Le Depeche.

"Constanţa, tărâmul speranţei"

Sports.fr vede Constanţa drept "tărâmul speranţei". "Franţa are amintiri frumoase cu România, dar oamenii lui Piţurcă nu uită că acest oraş le-a purtat mereu noroc", a scris sursa citată.

Partida România-Franţa se va disputa în această seară, de la orele 21:40, pe stadionul "Farul" din Constanţa.

CITIŢI ŞI: "CRISTI CHIVU: „Jucăm pentru România, nu pentru Piţurcă!“"

România-Franţa, meciul 13