Evenimentul ZileiInternational„Jungla” de la Calais, demolată de francezi

„Jungla” de la Calais, demolată de francezi

„Jungla” de la Calais, demolată de francezi
Autoritățile franceze au început, ieri, dezafectarea taberei pentru refugiați, numită și „Jungla de la Calais”, unde trăiau în jur de 10.000 de oameni.

În Franța sau acasă

Autoritățile franceze au transformat un hangar vechi al portului Calais într-un centru de triere a cererilor de azil, oferindu-le două posibilități: să rămână în Franța sau să se întoarcă în țările lor de origine.

Ieri, circa 1.000 de imigranți au părăsit orașul, la bordul a 25 de autobuze, conform Ministerului francez de Interne, urmând ca până seara să fie evacuați circa 2.500 de oameni.

Imigranții pot opta pentru două locații în Franța, dar minorii neînsoțiți ar putea fi trimiși în Marea Britanie. Procesul de repartizare se va încheia în câteva zile.

Tabăra era un amestec sordid de corturi, adăposturi improvizate și caravane în paragină, la marginea unei autostrăzi devenite simbol al crizei refugiaților din Europa.

Speranțe deșarte

Majoritatea celor din „Junglă” vin din Afganistan, Eritrea și Sudan, iar unii refuză să plece de acolo, pentru că vor să ajungă în Marea Britanie.

Wahid, un tânăr din Jalabad, Afganistan, a făcut tot posibilul pentru a ajunge la britanici, trecând prin Iran, Turcia, Grecia, Italia, înainte de a ajunge în Franța. „Trei luni m-am ascuns în camioane, dar m-au descoperit cu scanere și m-au trimis înapoi în «Junglă»”, a povestit el.


Accesează: