Astfel, prioritatea acestora este susținerea spitalelor și a personalului medical.

S-a ajuns la această măsură după ce numărul cazurilor grave și al deceselor a continuat să crească în ultimele zile.

Personalul medical este depășit de numărul mare de cazuri grave, ajuns la peste 5.500, iar președintele Emanuel Macron a promis bani și echipamente în plus fabricate în țară, dar deocamdată continuă transferurile de bolnavi din zonele cele mai afectate de epidemia cu noul Coronavirus.

„Corespondenţă din Paris (Radio România Actualităţi)

Reporter: Daniela Coman – Eliberarea cât mai multor paturi și adaptarea lor pentru îngrijirea pacienților în condiții de reanimare și terapie intensivă, dar și transferul bolnavilor la spitale din alte regiuni, mai puțin afectate de coronavirus, sunt soluțiile la care s-a recurs în Franța pentru a face față unui număr tot mai mare de cazuri critice, apărute într-un timp scurt.

De la începutul epidemiei, 288 de pacienți au fost transferați din zonele roșii la spitale din alte regiuni sau în străinătate, a anunțat Ministerul Sănătății. Dacă în Alsacia situația începe să fie sub control, este imprevizibil cât de grave vor fi lucrurile în regiunea pariziană, cea mai afectată în acest moment.

Potrivit directorului spitalelor publice pariziene, paturile de reanimare sunt aproape toate ocupate, iar personalul este extenuat. Continuă să sosească întăriri din regiunile mai puțin solicitate. Peste 12.000 de doctori, asistente, infirmiere și brancardieri s-au oferit voluntari pentru a-şi ajuta colegii din zonele grav afectate.”

Transcript realizat de Rador