Franta, coplesita de imigranti ilegali

Franta, coplesita de imigranti ilegali

Ministrul francez al Imigratiei, Integrarii si Identitatii Nationale, Brice Hortefeux, apreciaza ca numarul imigrantilor clandestini din Franta se situeaza "intre 200.000 si 400.000", relateaza AFP. 

"Exista intre 200.000 si 400.000 de imigranti clandestini in Franta", a declarat acesta intr-un interviu publicat in editia de luni a cotidienelor Le Parisien si Aujourd'hui en France.

"Imigrantii cu situatia in neregula vor fi repatriati in tara lor de origine", a adaugat el.

"Hotararea mea este totala. Nu vom inchide ochii iar primele rezultate se vad", a precizat el. "Circa 10.000 de persoane au fost controlate de la inceputul anului. In acest cadru, 275 de angajatori si 536 de imigranti au fost retinuti. Aceasta inseamna o crestere de 300 de procente in cursul unui an", a subliniat ministrul francez.

Ne puteți urmări și pe Google News

Hortefeux apreciaza ca "primele victime ale imigratiei clandestine sunt strainii care au parcurs procesul legal de integrare". "Rata somajului inregistrat in randul lor este mai mare de 20 la suta. Pentru acestia trebuie sa ne luptam", a adaugat Hortefeux.

Strainii "care au documente legale de sedere trebuie sa aiba prioritate la angajare", a apreciat oficialul francez.

"Avem nevoie de o imigratie selectata si concertata. Prioritatea trebuie astfel acordata imigratiei muncii, legale si controlate. Aceasta reprezinta doar sapte la suta din aflux. Obiectivul nostru este de a o aduce la 50 la suta", a precizat acesta.