Franţa, aur olimpic la handbal

Franţa, aur olimpic la handbal

Naţionala masculină a Franţei a câştigat titlul olimpic la handbal, după ce a învins în finală surpriza turneului olimpic, reprezentativa Islandei.

După un început de meci extrem de echilibrat, francezii au înscris cinci goluri la rând şi s-au desprins la 9-4, diferenţă pe care Karabatic şi compania au reuşit să o păstreze până la final.

Karabatic a avut un procentaj de reuşită extraordinar, 89 %, el reuşind să marcheze opt goluri din nouă aruncări. Dar nu Karabatic a fost piesa de rezistenţă a echipei Franţei, ci portarul Thierry Omeyer, care a apărat jumătate din totalul aruncărilor expediate de jucătorii islandezi.

Handbaliştii islandezi, care deja au trăit un vis la Jocurile Olimpice de la Beijing, au fost depăşiţi de jocul în viteză al francezilor. Mai mult, portarul islandez Gustavsson nu s-a ridicat la prestaţia francezlui Omeyer, deşi a avut un procentaj destul de bun, de 36 %.

Ne puteți urmări și pe Google News

În meciul pentru medalia de bronz, Spania a învins campioana olimpică de la Atena, Croaţia, scor 35-29, într-un meci arbitrat de o brigadă din România.

Turneul olimpic de handbal:

Feminin

Aur - Norvegia Argint - Rusia Bronz - Coreea de Sud Masculin

Aur - Franţa Argint - Islanda Bronz - Spania

Pe www.jocurileolimpice2008.ro, Olimpiada de la Beijing nu a luat sfârşit. Începând de luni, 25 august, vă oferim retrospective ale celor mai importante concursuri de la Beijing. Prima va fi dedicată concursurilor de nataţie, a doua celor atletice, a treia sporturilor de echipă, iar ultima celorlalte întreceri sportive de la Beijing.